is het nu te vochtig om te schilderen?

ik ben buiten nog wat hout aan het verven met glansverf. Ik doe het midden op de dag als het zonnig is. Toch zeggen mensen dat het te vochtig is om te schilderen. Zal het verfwerk nu niet lang blijven zitten? Het ziet er verder goed uit...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo tussen 1 uur en 3 uur, zou het misschien wel gaan, als er tenminste een zonnetje is. Echter de verf moet wel droog zijn, voor 3 uur, zo niet, dan zal de condens die later ontstaat, lelijke plekken veroorzaken op de verf. Heb je watergedragen verf en is die niet voldoende droog, dan zal de condens de verf voor een deel weer oplossen.

Als het hout goed droog is, is er geen probleem. Het duurt alleen wat langer voordat de verf droog is. Ik heb zojuist mijn bergingdeur + kozijn geschilderd. Zit er prima op.....

Het is nog maar beperkt zonnig en het aantal zon-uren is waarschijnlijk niet meer genoeg om je schilderwerk goed te doen drogen voordat het weer vochtig wordt (avond en nacht). Bovendien mag je de meeste verfsoorten niet gebruiken bij temperatuur onder de 7°C. Ook die temperatuur wordt nu nog maar een paar uur per dag gehaald. Ik zou het 'laten liggen' tot het voorjaar.

je moet vooral ook rekening houden met kou, als het te koud is vloeit de verf niet goed. en krijg je dus een ongelijk resultaat, wat kan gaan boobbelen enzo.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100