Ik wil zelf een vinylvloer gaan leggen. kan dit op een houten ondervloer? en heeft iemand tips.

De vloer moet goed isolerend zijn omdat het een gehorig huis is. welke dikte van vinyl is goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij hebben zelf ooit vinyl over een houten vloer gelegd maar je zag elke plank erdoorheen! Ik weet niet meer welke dikte wij toen hebben gelegd maar ik zou zo dik mogelijk nemen. Leg je er een ondervloer onder moet je eerst goed kijken of de houten vloer wel vlak is als dat het geval is hoeft het vinyl niet de dikste maat te hebben.

Je kunt vinylvloer gewoon over een houten vloer heen leggen. Dit is verder dan geen probleem mits je het plakt. Onder het vinyl kun je dan een soort isoleervloer leggen.

Ondervloer noodzakelijk. 18mm constructietriplex, spaanplaat zuigt te veel lijm. Economischer: vloerdelen eruit halen en verkopen, en met constructietriplex een nieuwe vloer aanleggen, dan weet je ook zeker dat het geheel vlak is!

een vriendin van mij heeft dit bij haar thuis gedaan ( door een bedrijf nogwel, vonden toen al dat ze haar van advies moesten voorzien) ze had vrij dik vinyl maar je zag zoalsboven genoemd de planken gewoon eronder en je liep het vinyl in een mum van tijd kaal en kapot, echt zonde geweest want ze had zeker niet de goedkoopste gekozen. zal er dus zeker een ondervloer onder doen, dan kan het best. gezien de gehorigheid van je huis zou ik ook nagaan (indien van toepassing) of de bewonersvereniging geen eisen stelt aan de vloer die je legt en de ondervloer die er bij hoort, dit had mijn broertje met zijn laminaat, werd zo een dure grap. en anders zowiezo vanwege de last die je jezelf kan besparen even in de winkel informeren vor speciale ondervloer hiervoor

Zie op deze site http://www.creatiesjosbuysse.be/ en klik op 'Contesse voorstelling' en 'Eenvoudig te plaatsen' dus ook voor doe-het-zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100