Als je een vrijstaande vaatwasser laat installeren, welke materialen moet je dan nog aanschaffen voor het aansluiten op stroom, afvoer en water?

De aansluitingen moeten nog worden gemaakt/verlengd. Ik neem aan dat er niets bij de vaatwasser wordt geleverd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een vaatwasser worden geen extra verlengstukken geleverd. Natuurlijk heeft de vaatwasser wel een stekker eraan. en (volgens mij) word er ook een standaard aan- en afvoerslang meegeleverd. Deze is in de regel 1,5 meter lang. Voor de extra dingen moet je zelf zorgen. De slangen verlengen kan je op 2 manieren doen; de eerste manier is door de korte slangen te vervangen voor langere slangen. Deze slangen zijn in de handel in de volgende maten 1,5 mtr, 2,5 mtr en 3,5 mtr (zie link 1) De tweede manier is om de slangen te verlegen, hiervoor heb je koppelstukken nodig en een zelfde slang als de slang die u wilt verlengen. In link 2 staat een koppelstuk voor de afvoerslang, hiermee kunt u 2 afvoerslangen aan elkaar koppelen. Let wel op dat u aan beide kanten van dit koppelstuk slangenklemmen gebruikt. In link 3 staat de koppelstuk die u kunt gebruiken voor de aanvoerslang te verlengen.

Het is mogelijk om een vaatwasser met een voorschakelapparaat aan te sluiten op zowel de koudwaterleiding als de warmwaterleiding. Dit heet een hotfill-installatie. Met zo'n hotfill-aansluiting kunt u energie besparen. Toegevoegd na 2 minuten: Zorg ook voor een geaard stopcontact.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100