Wat zijn broekkrammen cq achterbroekkrammen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een broekkram wordt ook wel een wasrekoog genoemd. Het behoort tot de kleine ijzerwaren en is bedoeld om twee voorwerpen aan elkaar te bevestigen. Bijvoorbeeld om een sjorband aan een kist vast te maken, of een wasrek aan een zolderbalk te hangen.

Soort van grepen. Zie http://www.vdb.nl/producten?item=34569 Toegevoegd na 1 minuut: Worden ook wel wasrekogen genoemd: http://www.ikklus.nl/p/deltafix/airco/11039/wasrekogen_verzinkt_assorti/

soort hangrepen

Bronnen:
google

Kijk maar naar de bron.

Bronnen:
http://www.vdb.nl/sitemap

Hier zie je wat een broekkram is. Bevestigingsplaatjes met 2 bevestigingsmogelijkheden, of schroefgaten. http://www.vdb.nl/producten?item=34569 achterbroek kram Kram is een plaats in de buurt van Achterbroek. D.w.z. In de buurt van Achterbroek heb je Kram b.v. Stichting Kram etc.

Officieel is een broekkram een beugeltje om een sjorband of andere banden te monteren. Tegenwoordig worden ze veel gebruikt om droogrekken (wasrekken) op te hangen. Vroeger werden ze ook veel verkocht als handgreepje voor een hordeur. Daar worden standaard kunstof handgreepjes bij geleverd en deze broekkrammen zijn wat steviger. De naam is denk ik afkomstig van de lussen van een spijker broek. Daar lijken ze een beetje op en je doet ook een band (riem) erachter langs halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100