Ze hebben pas geleden bij onze buren geprobeerd in te breken via de achterkant(tuinzijde). Wij hebben het politiekeurmerk met alle toeters en bellen.

Wat zou ik nog meer kunnen doen om ze uit de tuin te houden.
Ik heb een schutting met een poort die altijd op slot zit.
Ook hangt er al een 500 watt lamp met bewegingsmelder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tuin is goed geregeld met verlichting. Binnen zou je nog een akoestisch signaal aan kunnen brengen. Voorzover je nu bekend maakt is jullie huis behoorlijk beveiligd. Enne niet al te veel zorgen maken om een eventuele inbraak. Laat je leefplezier daardoor niet vergallen.

Als inbrekers echt ergens willen inbreken houd je ze niet tegen. Alleen hebben inbrekers vaak niet alle tijd. Ze zullen dus de huizen pakken die ze het snelst en onopvallendst kunnen binnenkomen. Dus volgens mij heb je gedaan wat je kon doen: licht op donkere plaatsen en goede sloten en beveiliging. Je hoeft tenslotte ook niet in een bunker te gaan wonen. Doe ramen en deuren dicht als je weg gaat, al is het maar voor even. En laat geen "klimmateriaal" voor het grijpen liggen (ladders, containers, e.d.) Toegevoegd na 2 minuten: Een blaffende hond wil ook nog wel eens afschrikken. En zorg voor een tijdschakelaar op verlichting in huis als je weg bent. Dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Lees hier meer tips: http://www.goedbeveiligen.nl/tips_tegen_inbraak-91.html Toegevoegd na 5 minuten: Oh, en nog iets: er wordt geadviseerd om geen sleutels in de deur te laten zitten. Dat doen wij juist WEL. Je moet er niet aan denken dat je bij brand eerst naar je sleutel moet zoeken. Dat is dan ook het eeuwige dilemma: je wilt inbrekers buiten de deur houden, maar zelf wel snel naar buiten kunnen bij brand. Houd dat evenwicht goed in de gaten zodat je jezelf niet letterlijk opsluit. Toegevoegd na 7 minuten: Het is trouwens geen sleutelbos maar 1 enkele sleutel. Is iets moeilijker te pakken via de brievenbus. Bovendien is onze buitendeur voorzien van extra knippen boven en onder.

Een hond nemen. Of ganzen!

Flits of zwaailamp en akoestisch signaal.

Een hond schijnt nogal effectief te zijn. Een aantal oplossingen mag ik hier niet vermelden, zonder door het moderatieteam te worden verwijderd... maar zijn wel effectief ;-) Als ze binnen willen komen, komen ze binnen. De vraag is alleen of inbreken nog voor het dievengilde loont. Veiligheidsglas en MK2 beslag met extra sloten op ramen en deuren en met stalen luiken/tralies woon je dan bijna in eigen gevangenis. Camera's helpen hooguit een dief te vinden en wellicht schrikt het wat af.

De schutting kan mogelijk een 'zwak' punt zijn. Zo'n rvs- schulprandje fleurt de boel op....

Als jullie huis beter is beveiligd dan de omliggende huizen, zullen de meeste inbrekers dat snel doorhebben en het liever bij één van de buren proberen. Het gaat dus om je relatieve beveiliging ten opzichte van de anderen, en die is al in orde. Wat je verder kunt doen, behalve een hond of een alarminstallatie: --  Leg grind in je tuin, zodanig dat de inbreker er wel overheen *moet* lopen. Het is onmogelijk over grind te lopen zonder geluid te maken. Het geluid van voetstappen op grind, midden in de nacht - dat valt op. --  Die lamp is een prachtig idee. Maar zet de tijdsduur van die lamp zo laag mogelijk, liefst slechts een paar seconden. Een lamp die aangaat valt namelijk niet zo op, dat zal af en toe wel eens gebeuren dus daar kijkt niemand naar. Een lamp die "knippert" (paar seconden aan; uit; paar seconden aan; uit; enzovoort) valt daarentegen enorm op. Bovendien wordt de inbreker afwisselend verblind door het licht en ziet hij daarna niets als het weer donker is, dus hij zit in een erg opvallend knipperlicht en hij kan geen voortgang boeken. (Die tip van de korte tijdsduur van de automatische lamp heb ik ooit van een politiefunctionaris gekregen.)

Ik heb zelf een bewegingsmelder (op batterijen) in de tuin gemonteerd en draadloos verbonden met een bel (in het stopcontact) van het merk klik-aan-klik uit. Het werkt uitstekend en is een oplossing van een tientje of 7. Inbrekers hou je er niet mee uit de tuin, maar je hoort nu wel als ze de tuin inkomen. Je kunt de melder instellen dat deze alleen bij nacht werkt, zodat niet de hele dag de gong gaat als je door de tuin loopt.

-Zoek of koop ergens een sticker van een schietclub en plak die op je poort/achterdeur. -Als je bereid bent wat privacy in te wisselen voor veiligheid: zorg ervoor dat de buren in je tuin kunnen kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100