ik heb een tijdje terug een pak rijst (en nog wat) gejat. hiervoor heb ik een boete van 200 euro gekregen. ik vroeg me af of ik nu een strafblad heb?

ter info: ik heb niet voor een rechter moeten verschijnen en het totale gejatte bedrag kwam niet boven de €20 uit (weet het niet meer exact).

Weet jij het antwoord?

/2500

kort en krachtig ; nee. wel een slecht geweten :)

Als je jat doe het dan goed en niet een pak rijst. Naast dat het ontzettend kansloos is heb je geen strafblad als een rechter hier geen uitspraak over heeft gedaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Strafblad

Officieel heb je dan geen strafblad. In de politiesystemen sta je de komende jaren wel vermeld als artiikel 310-pleger. Dief dus.

Ja, dit wordt wel geregistreerd. Als de officier van justitie u een transactievoorstel heeft gedaan voor een misdrijf en u hoeft, wanneer u met dit voorstel instemt, niet voor de rechter te komen, komt dat wel bij het Justitieel Documentatieregister (JDS) terecht. In de volksmond wordt het JDS ook nog steeds wel strafblad genoemd. Toegevoegd na 1 minuut: Accoord gaan met een transactievoorstel staat namelijk gelijk aan bekennen. U erkent dat u schuldig bent aan dat waar u van verdacht wordt.

Bronnen:
http://www.rechtspraak.nl/Recht-In-Nederla...