Wat te doen bij het krijgen van een verkeerde laptop?

Ik heb bij een webwinkel een laptop gekocht. Het ging erom dat deze zware grafische toepassingen aankon. Dat kan deze ook wel, maar de specificaties komen niet overeen met wat er op de website staat. Zo heeft deze laptop geen quad core maar een dual core (i7 3520m ipv i7 3610qm) en geen nVidia K4000m maar een K3000m.

https://www.softshop.nl/refurbished-laptops/105-i7-game-studie-laptop-hp-8770w-i7-quad-core-4gb-ram-128-gb-ssd-verlichte-toetsenbord-full-hd-.htmlAlvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk moet je zelf de afweging maken wat je wil. Wil je deze laptop houden, maar vind je dat deze uitvoering met deze specificaties minder waard is dan eenzelfde laptop die wel de vermelde specificaties zou hebben? Neem contact op met de verkoper om te kijken of je korting kunt krijgen. Lukt dat niet, dan koop ontbinden en (elders) proberen een betere koop te sluiten met een andere laptop. Wil je deze laptop niet houden, dan sowieso contact opnemen en koop ontbinden.

Eerst even overleggen met de webwinkel dat je de laptop terugstuurt. Dat mag binnen 14 dagen zonder opgave van redenen (wet koop op afstand). De webwinkel moet jou nadat ze de laptop terug hebben binnen 14 dagen het hele factuurbedrag terugbetalen. Dus ook eventuele verzend- en/of administratiekosten! Het is wel verstandig om de laptop aangetekend terug te sturen en er een briefje bij te doen dat je gebruik maakt van het bedenkrecht in de wet koop op afstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100