Hoe kan het dat haar sneller groeit als je het regelmatig laat knippen?

Ik was van de week naar de kapper waar ik een beetje op mijn donder kreeg voor het te lang niet mijn haar laten knippen (nu had ik 3 cm dode punten). Ik gaf aan dat dit was omdat ik graag mijn haar wil laten groeien, waarop de kapper zei dat wanneer je het regelmatig laat knippen het dan beter en sneller groeit. Is dit een fabeltje en alleen goed voor zijn eigen portemonnee of is het echt waar? Zo ja, hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onzin! Het haar groeit vanuit de wortel op je hoofd, en niet vanuit de punten. Of er aan het eind van die punten iets wordt afgeknipt maakt niks uit voor de snelheid van de groei. Je haar ziet er hooguit waat verzorgder uit als er geen punten aanzitten.

Je haar groeit dan echt niet sneller maar de kapper bedoelde dat als je het wat vaker laat knippen je veel minder dooie punten hebt en er daardoor in totaal minder af moet.

dit kan eigenlijk niet. in principe kunnen sommige haarstijlen wel beter goeien as ze beter verzorgd zijn, maar ze groeien echt niet sneller.

idd het is alleen goed voor zijn portemonee als je gemiddeld 1 keer in de 6 weken naar de kapper gaat is dat voldoende

Je haar gaat niet sneller groeien van knippen. De haargroei wordt bepaald door drie fase. In de eerste fase groeit je haar vanuit het haarzakje. Er vindt een celdeling in het haarzakje plaats. Goede doorbloeding heeft hierdoor wel invloed op de haargroei. Nadat een haar is gegroeid tot de uiteindelijke erfelijk bepaalde lengte, zal de huid de haar afstoten en zal er een nieuwe haar gaan groeien in het haarzakje. Een haar kan jaren groeien.

Das een fabeltje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100