waarom wassen vrouwen veel vaker hun handen dan mannen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is dat zo? Misschien omdat ze gemiddeld genomen meer met het eten en de kinderen bezig zijn dan de mannen.

Volgens een artikel in De Telegraaf (dus in hoeverre het overeenkomt met de werkelijkheid is nog maar de vraag) is het inderdaad zo dat vrouwen hygiënischer zijn dan mannen. Dit omdat uit een onderzoek van de London School of Hygiene blijkt dat 64 procent van de vrouwen na een toiletbezoekje de handen uit zichzelf wast, tegen slechts 32 procent van de mannen. Toegevoegd na 16 minuten: Niet alleen praten dames makkelijker over lichaamsverzorging en hygiënezaken, ze verzorgen zich (over het algemeen) ook beter. Daar zal het mee te maken hebben.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/5075...

Misschien omdat ze meer thuis zijn in een klassieke situatie. Of omdat ze meer huiselijke klusjes doen.

ze zijn gewoon meer op hygiene gesteld

Omdat we vooral beseffen dat mooie handen belangrijk zijn, daarom manicuren we onze nagels, lakken ze soms (of altijd) dragen mooie ringen. Onze handen zijn ons visitekaartje en we zijn gewend ze te verzorgen. Wij zijn ook gevoeliger voor vuil aan onze handen, dit voelt niet prettig. Mannen zijn vaak gewend aan auto`s te sleutelen, gereedschap aan te pakken, te klussen en wassen hun handen pas als ze klaar zijn. Wij zijn gewend tussendoor te wassen, misschien omdat we dat met koken gewend zijn, omdat we met eten bezig zijn en voorgelicht zijn over kruisbesmetting.

Wij doen meer, dus moet je vaker handen wassen. Ik zelf was mijn handen in dit warme weer véél vaker om een fris gevoel te hebben i.p.v. zweethanden.

De bron die werd aangehaald ging puur over het handen wassen na het naar het toilet gaan. Volgens mijn vriend hoef je je handen als man niet te wassen als je alleen geplast hebt, net als je geen wc papier gebruikt. Even afschudden is voldoende.. En ik vermoed dat daar dan ook het verschil vandaan komt, de gedachte dat het in de meeste gevallen helemaal niet hoeft om je handen te wassen als man zijnde (alleen na een grote boodschap). Terwijl je als vrouw altijd met wc papier aan de haal moet. En er zit ook wel wat in natuurlijk, als je van grote afstand in de toilet pot kunt mikken wordt je ook minder vies. Toiletpapier kan wel schoon lijken, maar zeker tot 7 lagen dik komen er bacterien doorheen.

Mannen zijn over het algemeen wat slordiger (niet verkeerd bedoeld). mn vader wast z'n handen ook niet als hij van zn werk komt, of als hij aan de auto heeft gesleuteld. vrouwen zijn toch iets bewuster. die willen graag dat alles schoon is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100