In Duitsland zie je dit vaak op kleding staan.Welke Schadelijke stoffen worden er bedoelt?

Toegevoegd na 14 seconden:
Schadstoffgeprüfte Textilien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zeer brede range stoffen, welke in verschillende product categorien verschillend zijn. Het gaat niet alleen om stoffen die in of op de uiteindelijke kleding zitten, maar ook om de productie keten zelf. De labels worden afgegeven door TUV, de duitse product keurings dienst. Het is meer dan alleen een label dat zegt dat het getest is; Het geeft aan dat het veilig en schoon bevonden is. [http://lga.de/tuv/de/logos/logo019de.shtml] Door het certificaat 'schadstoff gepruft' legt een producent vast dat zijn of haar product voldoet aan de minimum voorwaarden die wettelijk zijn vastgesteld aan gevaarlijke stoffen. Nadat positieve testresultaten zijn behaald, wordt jaarlijks bekeken of dit nog steeds geldt. [quote="http://lga.de/tuv/de/logos/logo019de.shtml"] Durch das Zertifikat "Schadstoff-geprüft" dokumentiert ein Hersteller, daß sein Produkt die gesetzlichen Mindestanforderungen (z.B. Gefahrstoffverordnung, Chemikalien Verbotsverordnung) sowie weitergehende Prüfanforderungen der LGA im Hinblick auf den Schadstoffgehalt erfüllt. Nach der erfolgreichen Grund- und Eignungsprüfung wird die Fertigungsstätte und das Produkt im jährlichen Turnus überwacht. [/quote]

De certificering “Schadstoff geprüft” toont aan dat artikelen volgens de actuele stand van de toxicologie geen gevaar vormen voor de gezondheid. Het antwoord op de vraag 'welke schadelijke stof bedoeld wordt', moet dus beantwoord worden met: alle.

Misschien überhaupt geen. Ze geven slecht aan,dat er onderzocht is,of er schadelijke stoffen in zitten en zelfs niet,dat ze er niet in zitten. Je krijgt dan net zo iets als bij de reclame van vel soorten creme's, dermatologisch getest,een compleet nietszeggende kreet.

Er wordt hiermee een verklaring afgegeven, dat de kleding o.a. op PH waarde , giftvrije verfstoffen , afwezigheid van pesticidedeeltjes getest is.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100