Er staan twee letters aan de binnenkant van mijn ring. Wat betekend dit? (zie foto)

Aan de binnenkant van mijn ring staan twee letters; Am. Ik weet dat er bij zowel goud als zilver letters worden gebruikt, maar ken deze combinatie niet. Iemand die mij hier meer over kan vertellen? De ring is trouwens 8 jaar geleden aangeschaft.

Weet jij het antwoord?

/2500

AM zou kunnen staan voor 'Additive Manufacturing' deze techniek die in de metaalsector als '3D metal printing' wordt geduid. Een techniek die het mogelijk maakt door middel van 'rapid prototyping' erg snel diverse voorwerpen te maken uit metaal waaronder jouw mooie ring!

Bronnen:
http://www.renishaw.com/en/additive-manufa...

de edelsmid of de kunstenaar "Am" in de ring heeft gegraveerd dan wordt daar Amalgaam mee bedoeld. De ring is dan gemaakt van een legering van kwik en een of meer metalen. Meestal van kwik (Hg) met zilver (Ag) en tin (Sn). Amalgaam (zilveren vulling) werd vroeger veel gebruikt door tandartsen voor het restaureren van kiezen en tanden. Tandartsen korten amalgaam meestal af met twee hoofdletters (AM). In het periodiek systeem staat de afkorting Am voor Americium, een element met atoomnummer 95. Het is een zilverwit actinide, maar daar kan de ring absoluut niet van gemaakt zijn. Americium wordt geproduceerd in kernreactors en o.a. in rookdetectors toegepast als bron van ioniserende straling voor een ionisatiekamer.

Bronnen:
http://www.tzctandartsen.nl/vullingen.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100