Hoe krijg ik verfvlekken uit leren schoenen?

Ik heb een paar grijze schoenen waar ik witte muurverf op had geknoeid. De verfvlekken zitten er nu al een maand of 5 op. Kan ik de schoenen nog schoon krijgen? Zo ja, hoe kan ik dit dan het beste doen?

Ik heb voor het gemak een foto bijgevoegd van de schoen en de verf.

Alvast dank voor de reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Belangrijk: leer schoonmaken eerst op een klein stukje uitproberen, want niet ieder leer is hetzelfde of reageert even goed op een bepaalde schoonmaakmanier. Vraag zonodig bij een vakman na hoe u het best te werk gaat. Leer schoonmaken én weer soepel maken doet u met een sopje van groene zeep, vochtinbrengende zeep (Dove), of glycerine. Neem een zachte doek en maak die licht vochtig met het sopje, dus niet kletsnat! Leer inwrijven en dan droog-/uitwrijven met een schone en zachte doek. Leer twee tot vier keer per jaar schoonmaken met een normale ledercleaner en daarna in de lederwas zetten (koop beide het liefst bij de vakman). Schoenen van leer schoonmaken met een sopje van groene zeep. Insmeren met een sponsje en dan goed uitwrijven. Leer twee tot vier keer per jaar schoonmaken met een normale ledercleaner en daarna in de lederwas zetten (koop beide het liefst bij de vakman). Leer schoonmaken met lauwe melk. Leer kunt u goed schoon krijgen met een doekje dat is gedrenkt in een beetje benzine. Wrijf leer af en toe met een beetje vaseline in. Dit houdt het soepel waardoor minder snel scheurtje ontstaan. Een oud advies van oma luidt: behandel leer alsof het je eigen huid is. Zo ontving VoorOma de tip om het leer af en toe te behandelen met zonnemelk of bodylotion.

Oude en hard geworden verfvlekken smeert u in met wat olie of boter. Na een uurtje haalt u de vlek weg met verwarmde blanke terpentine. Goed naspoelen en aangetaste oppervlakken eventueel opnieuw in de was zetten. Of in uw geval behandelen met schoenpoets.

Bronnen:
www.vooroma.nl/vlekkengids/verfvlekken.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100