Wat is het verschil tussen dames en herenschoenen?

Ik heb een best grote schoenmaat, waardoor ik vaak leuke damesschoenen niet pas, maar ze hebben vaak (bijna) hetzelfde model in herenschoenen, bijvoorbeeld van adidas. Is hierin alleen de maat verschillend of ook nog de vorm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je sportschoenen zoekt, dan kan je in de betere sportzaak je voeten laten meten (door op een glasplaat te staan, dan wel op een band een stukje te lopen). Dan krijg je een advies: zoiets als: gebruik dit inlegzooltje, of koop schoenen met een M, H, P (of wat voor letter dan ook) of kies uit dee wand hier. Werkt erg goed. Kan inderdaad zijn met grote voeten dat je een "mannenschoen" krijgt. Maar de verschillen zijn er voor sportschoenen eigenlijk niet. (kijk: je kan stellen: voor de vrouw gebruiken ze meer roze, en voor de mannen meer blauw), maar verder...

De vorm en vaak ook de hoogte van de hak en en het deel van de schoen dat tegen je hak aanzit,

Afgezien dat herenschoenen geen stilettohakken hebben is met name het voetbed verschillend. Dus als je als jongen kleine voeten, kan je best damesschoenen kopen en dan een hereninlegzooltje erbij kopen.

herenschoenen hebben niet zulke hoge hakken als damesschoenen, daarbij zijn damesschoen meestal wat smaller van vorm.

Met of zonder hakken, een vrouwen voet heeft andere verhoudingen waardoor ,wat men noemt, de leest anders is. Meer moet u daar niet achter zoeken.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100