Gaan een Oral-B opzetborstel voor elektrische tandenborstel echt 3 maanden mee?

Er wordt gezegd dat ze elke 3 maanden vervangen moeten worden. Dit haal ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt er aan hoevaak je je tanden poetst. Ook is het belangrijk om niet te veel druk op de tandenborstel uit te oefenen maar een lichte druk. Wanneer je de pulserende werking van de borstel optimaal voelt (bij te veel druk voel je het niet) dan heb je met de rotatie van de borstel het meeste/beste effect. Hierdoor zal ie ook langer meegaan. Als de borstelharen uit elkaar gaan staan mag je aannemen dat je hem moet vervangen. Maar als je hem zoals hierboven gebruikt, is een "levensduur"van 3 maanden haalbaar. Ook flossen voor het poetsen (of beter nog na iedere maaltijd) zorgt er voor dat je minder lang hoeft te poetsen en je borstel minder aan slijtage onderhevig is. Toegevoegd na 5 minuten: Neem anders de tandenborstel mee naar de mondhygienist(e) en vraag advies hoe je het beste kan poetsen.

Het om de drie maanden vervangen is een minimum. Als bij jou de borstel minder lang mee gaat, moet je hem vaker vervangen. De manier van poetsen (hoeveelheid druk) en de poetsduur per beurt & het aantal keer dat je poetst beinvloeden hoe veel dagen een borstel goed blijft.

Een opzet borstel zou dat inderdaad makkelijk moeten halen, dus ik denk dat je echt te hard drukt.

Dat hangt af van de manier waarop je poetst, ik red de 3 maanden niet. Ik druk de tandenborstel wel redelijk hard aan op mijn tanden en tandvlees. Ik ben benieuwd wat de "richtlijnen" van het poetsen zijn als een opzetborsteltje 3 maanden mee moet gaan. 3 maanden is 13 weken. 13 weken is 91 dagen. 91 dagen is 182 keer poetsen. Dat is redelijk veel!!!

Normaal gesproken zou dat volgens de reclame moeten zijn. De kunst is om de tandenborstel het werk te laten doen en niet te hard mag drukken. Maar de 1 poets 1 keer per dag zijn tanden, de andere 2 of 3 keer. Ik doe het zelf 3 keer per dag en het lukt me echt niet om dit vol te houden met 3 maanden, de haartjes gaan uit elkaar staan en daardoor kan deze minder goed overal bijkomen. Terwijl ik niet druk en weet hoe je moet poetsen met een electrische tandenborstel. Eerst ga ik altijd flossen want soms heb je dingen tussen je tanden waardoor je de borstel er harder op gaat zetten om dit er tussen uit te krijgen. En gaan de haren ook eerder uit elkaar staan.

Bronnen:
http://www.vergelijk.nl/info/product_elekt...

ik kocht een keer een B-merk borsteltje, het was een vrij harde borstel wel. Daar doe ik nu al 7 maanden mee en hij vertoond werkelijk nog geen spoor van slijtage. De haren gaan niet uitelkaar staan en hij blijft even hard. Verbazend. Wel lekker goedkoop:) dat was niet eens een doel maar wel een leuk bij-effect.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100