Welke van onderstaande kleuren staan een 'lentetype' het best (zie uitleg)?

Ik heb ooit een kleurenanalyse gedaan en ik bleek een lentetype te zijn. Helaas ben ik de kleurenwaaier kwijt. Ik wil t shirts kopen en moet kiezen uit onderstaande kleuren. Welke staan een lentetype het best? Tomaatrood of kers? Azuurblauw of donkerblauw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb dat ook eens voor mezelf bekeken. Daar heb je leuke en informatieve sites voor: Voor jou geldt: Ivoor, Lichtgeel, Licht warm beige, Camel, Licht helder goud, Midden goudbruin, Perzik, Lichtoranje, Oranjerood, Helder geelgroen, Zeegroen, Middenturkoois, Donker paarsblauw, Midden violet, Warm pastelroze, Koraalroze, Helder felrood, Lichtpaarsblauw, Licht marine,Licht warmgrijs. Kijk voor de juiste kleuren op: http://home.hccnet.nl/a.slob/Pagina's/seizoenen_kleurpaletten.htm En soms ook wat je juist niet moet doen. http://home.hccnet.nl/a.slob/Pagina's/welk_kleurtype_ben_ik.htm

Perzikkleur past het beste bij je

Bronnen:
http://mkplcl.hubpages.com/hub/DISCOVER-YO...

het zegt het al ' lente' dus heldere kleuren zoals in de lente. dus tussen tomaatrood en kers zou je waarschijnlijk het best voor tomaatrood kunnen gaan en bij azuurblauw of donkerblauw is azuur het beste

even googlen korenblauw, koraalrood

Bronnen:
http://www.vitalcolours.be/lentetype.html

Misschien kun je wat met onderstaande link. Daar kun je ook een nieuwe lentetype kleurenwaaier bestellen. Ze worden op diverse internetsites te koop aangeboden. Toegevoegd na 9 minuten: Ik denk dat bijna alles kan, als ik de waaier er naast hou. Alleen Azalea staat er echt niet bij. Azuurblauw twijfel ik over, dus in jouw geval zou ik dan gaan voor donkerblauw. En voor de rode zou ik Tomaatrood kiezen. Hou er wel rekening mee, dat het op ieder beeldscherm weer anders kan worden weergegeven, ook de kleuren op jouw afbeelding kunnen anders lijken dan ze in het echt zijn. En het gaat echt om kleine nuanceverschillen per kleurentype. Dus een kleurenwaaier op het kledingstuk houden is uiteindelijk het allerbeste.

Bronnen:
http://ilwebshop.nl/index.php?item=36-deli...

Volgens mij was het zo: Winter: koele en harde kleuren (bijv. hardblauw) Zomer: koele en zachte kleuren (bijv. gewassen denim) Herfst: warme en harde kleuren (bijv. oranje) Lente: warme en zachte kleuren Voor een lentetype dus bijvoorbeeld pastelkleuren, zoals lichtgeel etc. Bij jouw dilemma's dan tomaatrood (is wel warm maar niet te hard) en azuurblauw. Beige, lichtbruine enzo staat je waarschijnlijk ook goed. En bepaalde kleuren zachtgroen. Succes!

Als lentetype staan uit jouw foto de volgende kleuren je het best: mokka, turkoois, avocado, tomaat en roest. Maar ook zwart en wit zullen je staan.

Bronnen:
http://www.lentetype.net/lentetype-kleuren.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100