maken jeugdpuistjes je onaantrekkelijk?

ik ben bijna 13 en heb vanaf mijn 10de jeugdpuistjes. ik maak ze iedere ochtend en avond schoon met bepaalde lotion. die lotion werkt op zich wel, mag ook wel voor zoveel geld, alleen als ik ongesteld ben (het is normaal) worden het er steeds meer. ik schaam me kapot voor die rot dingen en probeer ze te bedekken met foundation ookal weet ik dat het slecht is. ?!

Toegevoegd na 31 minuten:
ik ben bang dat iedereen me gaat uitlachen als ik niet meer met foundation op naar school komt :x!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen enkele reden om beschaamd te zijn om iets waar je geen rechtstreekse controle over hebt. Je lichaam past zich aan een nieuw reactiepatroon aan, en de scheikundige bijwerkingen ervan lopen van persoon tot persoon uiteen, zodat zelfs dat wat bij een persoon doeltreffend is bij iemand anders niet werkt. In de apotheken in België is een bepaald lotion wel relatief goedkoop maar doeltreffend gebleken bij een aantal jonge mensen die met hetzelfde probleem te kampen hadden; het heet 'eau precieuze' of 'edelwater' en is vrij te koop, en heeft vooral een 'ontvettende' werking. Mogelijk is het ook bij jullie te koop.

mijn vriendin had ook altijd veel last van puistjes, en hoe meer zij er over mopperde tegen andere mensen, hoe meer de andere mensen liever niet met haar spraken, Dat mopperen deed meer slecht dan de puistjes. zij raakte vervolgens depressief hier door want ze dacht echt dat het aan de puistjes lag. Ik kon praten, uitleggen wat ik wilde dat het niets met die puistjes te maken had, maar dat hielp allemaal niet. dan zei ze iets van, :"ja jij, accepteert me toch wel zoals ik ben.. buiten dat heb jij makkelijk praten want jij hebt niet zoveel puistjes.!" vervolgens kocht ze heel veel (dure) lotions en maar smeren en smeren.. en intussen maar mopperen en mopperen alleen maar over de puistjes, geen ander gespreksonderwerp meer. en ze had echt niet door dat niet de puistjes het probleem waren, maar haar houding. jammer! (ik krijg wel altijd puistjes als ik ongesteld moet worden of als ik chocolade heb gegeten.. en dat gaat wellicht nooit over. hoort bij me. en weetje, mensen praten echt nog steeds met mij !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100