Je benen epileren, wat is de beste manier?

Ja het doet pijn maar je kan het niet vermijden. Weet iemand toch wat een goed apparaat is en misschien adviezen voor de voor en na de behandeling?

Ik heb het zelf nog nooit gedaan en scheer alleen, maar ik las al op aantal pagina's dat ze veel langer weg blijven. Alleen die pijn is niks voor mij. Vandaar de vraag. ;p

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had eerst een epilady, van Braun, de Silk epil. De 1e 2 keer werkte het wel goed, het bleef langer weg. Het sloeg alleen veel haartjes over. Daarna kreeg ik overal op m'n benen rode bultjes, en hele droge plekken. Bijna al mijn haren gingen ingroeien, het was echt een drama. Na een maand stuk voor stuk te epileren met een pincet en heel goed te scrubben is het eindelijk weg. Mijn zus daarintegen, gebruikt het ook, ook op haar armen enzo, en die heeft nergens last van. Maar dat is dus het risico wat je neemt. Als ik jou was zou ik het gewoon scheren, of als je het echt voor een langere periode wilt laten harsen door de schoonheidspecialiste, zo duur is dat niet, en daarbij krijg je zowieso goed resultaat. Misschien kan je de epilady van een goede vriendin lenen en op een klein stukje testen of je hetzelfde krijgt als ik of niet. Succes!

Uit eigen ervaring: harsen is een stuk minder naar en gaat een stuk sneller, zeker als je dit laat doen door iemand, en de haren blijven net zo lang weg. Ik zou de eerste keer wel het laten doen door een schoonheidsspecialist, kan je tips krijgen en dergelijke.

Wat bij mij helpt is om een epileerappartaat te kopen dat je ook onder de douche kan gebruiken, je bent wel wat duurder uit maar heb ook minder pijn. Gebruik voor de behandeling speciale doekjes voor epileren en daarna je benen goed insmeren met bodylotion

Scheren en ontharingscremes zijn pijnloos en eenvoudig. Maar deze zijn natuurlijk ook zeer tijdelijk. Voor een langdurig effect zou je de haarwortels mee worden verwijderd door inderdaad epileren, harsen, ... Je kan ook nog verder gaan. Dan denken we bv. aan elektrische ontharing of een laser- en IPL-behandeling. De behandelingen worden aangeboden door gespecialiseerde instituten.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100