Als ik oogpotlood op doe lekt het elke keer van me oog af zeg maar. Hoe komt dat?

Ik heb het met alle oogpotloden zo. Hij blijft nog wel goed maar na een uur is het helemaal uitgelekt. En ik word er echt gek van. :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit je oog komt traanvocht, en dat is zout... en door zout gaat o.a. make-up weg.

Probeer eens je oogleden te poederen, vóór je je ooglijntje zet. Vaak zorgt je oogcrème door een vettig laagje dat de lijn uit gaat lopen. Je kunt hiervoor gewone gezichtspoeder gebruiken, of een dekkende make-up in poedervorm : ik gebruik zelf True Match van'lÓreal, ook voor m'n vette t-zone. Die blijft dan (bijna) de hele dag glimvrij, en m'n ooglijntje als nieuw.

Een poeder erover heen doen. Dat fixeert. Probeer maar op je hand. Je veegt het streepje veel moeilijker uit. Het kan een oogschaduw in poedervorm zijn of een poederfoundation.

Je kunt ook waterproof eyeliner gebruiken, dit blijft naar mijn ervaring veel beter zitten. Zelf gebruik ik waterproof mascara, met het kwastje van een oude eyeliner veeg ik over het puntje van het mascaraborsteltje en breng het dan aan. Dit vergt natuurlijk wel een vaste hand;) Een laagje poeder (of huidkleurige oogschaduw) eronder of er overheen werkt inderdaad ook heel goed.

ik word er ook altijd gek van.=( daarom gebruik ik vloeibare eyeliner!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100