Zijn er vastgestelde afspraken over hoe mager een fotomodel mag zijn?

Ik heb vandaag met verbazing staan kijken naar de feestjurkjes-poster van H&M op het station. De dames die daarop zijn afgebeeld zijn zo overduidelijk ondervoed dat ik er pijn van in mijn buik krijg. Hun bovenarmen bevatten nauwelijks nog spieren. Ik meen me te herinneren dat er afspraken bestonden over hoe mager een model mocht zijn, maar hoe zit dat nu precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er was een soort onderlinge afspraak dat modellen geen skeletachtige types hoefden te zijn, en een Engels bureau weigert zelfs meiden die te mager zijn. Wat vroeger een modellenmaat was, 36/38, is nu voor veel bureaus "(veel) te dik". Een slanke meid kan heel mooi zijn, maar die types die je nu soms ziet waarbij je direct aan anorexia denkt (hoeft niet zo te zijn, maar toch), daar word ik naar van. Maar kennelijk verkoopt het toch, anders zouden ze niet gebruikt worden... Harde afspraken zijn er niet. De discussie loopt al jaren, zie deze artikelen uit 2006: http://www.nytimes.com/2006/09/21/fashion/21MODELS.html http://www.dailymail.co.uk/femail/article-405600/Are-size-zero-models-catwalk.html Vorig jaar leek het voorbij voor de size zero modellen: http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/fashion/article6489378.ece Maar de tijden lijken weer veranderd, hoewel er vreemde dingen gebeuren, zie dit artikel over een te mager model dat via digitale kunstjes meer rondingen kreeg op de foto: http://www.stylelist.com/2010/05/17/healthy-magazine-airbrush-skinny-model-adds-weight/ Recente artikelen: http://www.glamour.com/health-fitness/blogs/vitamin-g/2010/09/health-controversy-as-fashion.html En sommige mensen weten het zelf ook niet meer: http://www.metro.co.uk/showbiz/813782-victoria-beckham-defends-size-zero-models (18 feb. 2010) http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1311086/Skinny-Victoria-Beckham-bans-size-zero-models-New-York-Fashion-Week-show.html (13 sept. 2010)

Fotomodel worden, wanneer ben je geschikt? ■Als je mooi bent en fotogeniek ■Als je fotogeniek bent ■Als je een speciaal uiterlijk hebt en fotogeniek bent ■Als je niet ondervoed bent (geen anorexia nervosa) en dus niet te mager bent ■Als je tenminste 1.72 lang bent (fashion model/mannequin/vrouw) maar niet langer dan ongeveer 1.85. ■Als je fotogeniek bent en minimaal 1.60 lang bent (reclame en glamour fotomodel) ■Als je ongeveer kledingmaat 36-38 draagt en fotogeniek bent ■Strak en gespierd komt steeds meer in ■Volle lippen zijn nog steeds erg geliefd ■Als je iets speciaals in je uiterlijk hebt.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/carri...

Er zijn volgens mij "we-doen-gewoon-alsof " afspraken gemaakt. Ik dacht dat de heroïne-look allang niet meer kon, en dat, nadat er meerdere modellen dood neer vielen, afspraken waren gemaakt, maar dat is volgens mij vooral om de critici te sussen. Als je nu kijkt wat er op de catwalk loopt en wat er zoal in de reclames te zien is, is het bewijs daarvoor wel geleverd...... (het plaatje is niet recent, maar kan er ook zo eentje van dit jaar vinden)

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100