Waardoor zou het kunnen komen dat ik zo slecht kan (hoofd)rekenen, maar zomaar muzieknummers op kan noemen?

Om een voorbeeld te stellen: noem mij een titel van een nummer en ik vertel je de artiest, jaartal en songtekst. Als je wilt ook nog vaak de uitgever, maar als je vraagt hoevel 23x65 is, ik je het antwoord schuldig moet blijven.
Kortom; ik hoef een muziekstuk maar één keer te horen om het te blijven herinneren, en de uitkomst van een rekensom, vergeet ik bijna direct. (ow ja, 23x65=1495 hihi!).

Waardoor komt het dat ik heel veel moeite heb met 'logisch nadenken en ruimtelijk inzicht' en bijvoorbeeld geen enekele moeite met het leren en spreken van een vreemde taal, of dingen en zaken die op het gevoelsmatige zijn gericht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De dingen waar je goed in bent hebben met taal te maken en het taalcentrum zit in de linker hersenhelft, voor rekenen en ruimtelijk inzicht gebruiken we de rechter hersenhelft. Jouw linkerhelft is kennelijk sterker ontwikkeld. De meeste mensen hebben trouwens een voorkeur voor linker- danwel rechter hersenhelft. Toegevoegd na 5 minuten: Het herkennen van muziek doe je ook met je rechter hersenhelft, maar de opslag van de bijbehorende data zit weer links. Gelukkig doet die rechter toch nog wat ;)

in een woord: interesse

Zo,n som reken ik zo uit mijn hoofd uit. En of je een woord met d of met een t schrijft weet ik ook. Maar vraag je mij iets over muziek en artiesten,daar weet ik bijna niets van. Het ligt gewoon waar liggen je interesses. Jij heb je daarin zo gespecialiseerd,dat je het gewoon in je gedachten opslaat. Mooi dat je dat kan,je zou zo mee kunnen doen aan Wedden dat.

partiele begaafdheid. Leuk toch?

Iedere gek heeft zijn gebrek en iedereen heeft andere talenten.Ik ben ook belabbert in hoofdrekenen maar onthoud heel goed telefoonnummers.Ik denk dat hoofdrekenen veel meer concentratie kost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100