Waarom kan een wortel niet negatief zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wortel is het tegenovergestelde van een kwadraat. Als je een kwadraat neemt, van wat voor getal dan ook, komt er altijd een positief getal uit. Als je bijv. wortel 9 hebt, is dat 3, want 3x3 is 9. Het kwadraat van 3 dus. Maar als je een negatief getal keer hetzelfde getal doet komt er iets positiefs uit, het kan dus niet negatief zijn Ik hoop dat je het een beetje snapt het is moeilijk uit te leggen vind ik.

Een wortel kan wel negatief zijn. Per definitie is i^2 = –1, en is i de wortel uit -1. Hiermee is de verzameling van complexe getallen gedefinieerd, een uitbreiding van de reële getallen. Vooral in de elektrotechniek en natuurkunde maakt dit veel rekenwerk eenvoudiger.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Complex_getal

Het is een kwestie van definitie. Als je vraagt welk getal in het kwadraat a oplevert, dan zijn er twee antwoorden: de een positief, de ander negatief. Het positieve antwoord noemen we √a, en het negatieve is dan -√a.

een normale wortel is een 2e machts wortel. 2 is een even getal. Een met een even getal als macht kan niet negatief zijn, een wortel met een oneven macht kan wel negatief zijn. neem bijvoorbeeld 3e machtswortel -27. Dat is -3, want: -3*-3*-3 is -27. Maar een 2e machtswortel uit -4 kan niet. want 2*2 is 4 en -2*-2 is ook 4

Simpel omdat je nooit met een kwadraat - kan krijgen. Want - keer - is + dus je kan nooit met 2 dezelfde cijfers - krijgen. En dus kan je ook nooit wortel - doen

Een wortel kan wel negatief zijn. √4 is 2 en -2 omdat 2*2=4 en -2 * -2 = 4.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100