Hoe krijg je deze formule anders geschreven?

Als je

f(x) = 2 sin^2(x) - sin(x) - 1

hebt, hoe maak je daar

f(x) = ( 2 sin(x) + 1 ) ( sin(x) - 1 )

van?

Zie afbeelding.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je f(x) vervangt voor p, dan krijg je => 2p^2 -p -1. Dit kun je ontbinden in factoren, dat ken je denk ik wel: (2p + 1)(p - 1) Je kunt dit nog controleren,als je de haakjes wegwerkt krijg je: 2p*p + 2p*-1 + 1*p + 1*-1 2p^2 -2p +p -1 2p^2 -p -1 Vervolgens vervang je in je formule p weer voor sin(x) (2p +1)(p -1) => (2sin(x) +1)(sin(x) -1) Dit 'trucje' heet substitutie

http://www.google.nl/search?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rlz=1T4ADBR_nlNL295NL296&q=Als+je++f%28x%29+%3d+2+sin%5e2%28x%29+-+sin%28x%29+-+1++hebt%2c+hoe+maak+je+daar++f%28x%29+%3d+%28+2+sin%28x%29+%2b+1+%29+%28+sin%28x%29+-+1+%29++van%3f click op de twede link pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100