Waarom heeft de mensheid enorme wetenschappelijk en technologische vooruitgang geboekt pas in de afgelopen 200 jaar?

Wetenschappers van de " NORWEGIAN UNIVERSITY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY" hebben een nieuwe theorie ontwikkeld over het bouwen van de piramides zie in link.
Het is duidelijk dat de mensheid had al duizenden jaren geleden genoeg intelligentie om supercomputers en smartphones te fabriceren.
Waarom gebeurt het nu pass?

http://www.ntnu.edu/ab/pyramids

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen hadden wel de kennis, maar niet de ambachtelijke vaardigheid. Bovendien is het een kwestie van ontwikkeling na ontwikkeling. Reuzen staan op de schouders van Reuzen, maar ze moeten allemaal wel geboren worden en zich ontwikkelen. Het was niet het kennen, maar het kunnen. De engelsman Babbage had in de 19-de eeuw een werkende computer, maar mechanisch en onvoldoende nauwkeuring. De programmering van weefmachines met ponskaarten is ook al oud. Daarnaast is West Europa bij het begin van de middeleeuwen, in de periode 500 - 1000 achterop geraakt door vele oorzaken. Gelukkig is de wetenschap in de arabische wereld doorgegaan, en hebben zij ervoor gezorgd dat de link met de oudheid weer kon worden opgepikt. Vandaar, dat wij nu nog overal het gedachtegoed van Aristoteles tegenkomen. Daarnaast zijn er geniën nodig om de wetenschap een stuk vooruit te stuwen. Denk aan de mannen van de Solvay Conference in 1927 op natuurkundig gebied, denk aan Von Neumann en Turing op computergebied, enz. De tijd nu in Nederland is die van Jan Salie, en het zwaartepunt is verschoven naar Azie. Het komt de eerste eeuwen niet meer goed. Zolang de kwaliteit van het onderwijs wordt gemeten aan de hand van slagingspercentages, en zolang de meerderheid van de studenten een 5½ goed vindt, omdat ze daarmee overgaan of een diploma krijgen, is er geen hoop op een spoedig herstel van de patient.

Omdat kennis moet worden opgebouwd. De huidige technologie kunnen we alleen maken omdat we de voorgaande technologie hebben gehad; men heeft ervaring in het maken van dingen, wordt er steeds beter in, vindt steeds betere manieren. We hebben nu ook technologische hulpmiddelen om snel te kunnen kijken wat de mogelijke uitwerkingen zijn van een idee, waardoor we ideeën tegenwoordig ook sneller kunnen uitproberen dan voorheen. Bovendien moeten ideeën ook vrijelijk kunnen bewegen. Als iemand op plaats X iets bedenkt, kan iemand anders op plaats Y hier weer - met een lichte aanpassing - een verbetering of nieuwe toepassing voor bedenken. Als er geen communicatie is tussen plaats X en plaats Y, zal de tweede persoon nooit zijn idee kunnen krijgen, omdat hij de basis mist. En natuurlijk moeten de ideeën ook de ruimte krijgen om hun ding te doen. Als je zit in een samenleving waar elke afwijking van de bekende weg als ketterij wordt gezien, is dit niet bevorderlijk voor het uitwerken van ideeën. Ook hier heeft men eeuwen last van gehad - er is een lange geschiedenis van censuur, boekverbrandingen, en dergelijke.

We hebben nu ook voldoende intelligentie om nog andere zaken te ontdekken en ontwikkelen. Maar alles gebeurt op zijn tijd, er zal een toevallige ontdekking moeten plaatsvinden voordat er bij iemand 'het kwartje valt' dat er een nieuw systeem van communicatie, positiebepaling, emotiebesturing, opleiding, transport, of wat dan ook, ideaal toepasbaar is voor de mensheid.

Een kwart eeuw terug heeft een geograaf (Alan Pred) eenzelfde vraag gesteld zij het op ekonomisch gebied dat wil zeggen wat de mogelijke verklaring ervoor was dat de VS zich zo snel ontwikkelde als voorviel van plusminus na 1820. De bevinding was dat dit tot stand kwam door de toegenomen beschikbaarheid van over nieuwe ontwikkelingen en uitvindingen schrijvende kranten. Meer en meer communikatie in zijn algemeen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100