Worden er meer personen tegelijk gecremeerd ?

We gaan als mijn vader morgen wordt gecremeerd over een maand zijn as uitstrooien maar nu hoor ik dat er meer personen tegelijk wordt gecremeerd.
Dus dan heb je kans dat je niet eens je vader uitgestrooid, maar meerdere personen tegelijk of heel iemand anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cremeren gebeurt individueel. Er gaat zelfs een vuurvast steentje met een aan de overledene gekoppeld nummer mee de oven in om te garanderen dat het om de as van de betreffende overledene gaat. In de bijgevoegde bron wordt het allemaal heel goed uitgelegd. Sterkte!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Crematorium

Je kunt - tegen een hogere prijs - alleen gecremeerd worden. Maar eerlijkheidshalve, wat naakt het uit. Het is toch allemaal symbolisch.

Nee. Personen moeten wettelijk individueel gecremeerd worden. http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&scat=75&id=3235&pid=1

Ha, die Connie1966; Misschien dat er crematoria zijn waar meerdere lichamen tegelijk kunnen worden verbrand, maar dan wordt er toch altijd voor gezorgd dat de overblijvende astresten niet met elkaar vermengd kunnen raken. Maar volgens mij wordt dat in ons land niet gedaan vanwege wettelijke regels over lijkverbranding. Toegevoegd na 9 minuten: Sorry, vergeten: mijn oprechte deelneming.

Als er een overledene ter crematie wordt aangeboden wordt die niet direct gecremeerd. Maar wanneer er een groter aanbod is. Dus enkelen achter elkaar. Hierdoor kan het enkele dagen duren voordat iemand gecremeerd wordt. Het mag echter nooit met enkele personen tegelijk. Gebeurd dit wel dan is het crematorium in overtreding en strafbaar.

Nee, als alle wettelijke controles hebben plaatsgevonden (waaronder het controleren van de papieren), wordt de overledene ingevoerd in de oven. De verbranding duurt ongeveer 2 uur. Er is altijd maar één overledene tegelijk in de oven. Het is wettelijk verboden dat de as van meerdere personen wordt vermengd. Na iedere crematie wordt de oven schoon gemaakt. Toegevoegd na 3 minuten: Nog heel veel sterkte morgen !!

Bronnen:
http://www.uitvaartdegroot.nl/de-uitvaart-...

nee, je bent gelukkig verkeerd voorgelicht. mogelijk is deze verwarring ontstaan omdat je bij huisdieren wel kan kiezen tussen gezamelijke of individuele crematie. bij mensen echter is dit streng geregeld, die worden alleen individueel gecremeerd. sterkte morgen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100