Metrisch Stelsel

Waarom heb je in de Verenigde Staen en het Verenigd Koningkrijk een ander metrisch stelsel als bijvoorbeeld de rest van West-Europa?

Weet jij het antwoord?

/2500

in de VS en Groot brittanie heb je van oorsprong de engelse maten (inches, feet, mile). Dit is een andere manier van meten. Ons metrisch stelsel is gebaseerd op een eenheid die bij alles gelijk is. 10 mm is 1 cm 10 cm is 1 dm 10 dm is 1 meter enz. enz Voor het heleverhaal over de engelse maten kun je beter kun je beter op de link onder klikken.

Hun stelsel is niet eens metrisch, het is lastige koppigheid en gebaseerd op redelijk onbruikbare maten. Wel zie je in Amerikaanse en Engelse SF films, dat ze metrische stelsel gebruiken. Dus gaan ze eens over. Nadeel is dat in het internationaal vliegverkeer de Engelse maten wel als standaard gebruikt worden, zelfs in Europese landen en bij Europese maatschappijen. Wel staat de vertaling in meters en centigrades ( Celsius) steeds vaker op de computers naast de Engelse maten Het invoeren van het SI. stelsel zou een pittige herziening te beslechten zijn, maar dan moet daar wel mee begonnen worden. Zie het daarom maar als een andere taal......., een DODE taal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100