Als je op elke vraag een antwoord hebt

Is het dan zinloos om te leven?

Toegevoegd na 41 seconden:
edit: Heeft het dan zin om te leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zodra je op elke vraag het juiste antwoord hebt (da's nogal een belangrijk detail), dan heb je blijkbaar alle kennis die zich in het universum kan bevatten. Alle mogelijke staten van het universum en alles daar binnen in het heden, verleden en de toekomst zijn je bekend. Kortom, jij bevat alle data die het universum omvat. Dit maakt jou het universum. De definitie van God wordt dan op jou van toepassing...

Het is nooit zinloos om te leven. En werkelijk niemand kan echt antwoord geven op elke vraag. Ik vind eerder deze vraag een beetje zinloos.

Dan wordt een leven echt niet zinloos. Je zou eens kunnen beginnen met de antwoorden zelf in je eigen leven toe te passen.

Er zijn ook veel mensen die _denken_ dat ze op elke vraag een antwoord hebben, maar sommige vragen zijn niet beantwoorden. En waarom zou het zinloos zijn om te leven als - hypothetisch - alle vragen kunt beantwoorden?

Als je op elke vraag een antwoord hebt, wil dat nog niet zeggen, dat die antwoorden correct zijn! Dus als je een afwijkend antwoord tegen komt en dat blijkt correct te zijn,is het toch zinvol je mening bij te stellen.

Nee hoor. Mijn doel in het leven is niet om elke vraag ter wereld te beantwoorden, dus heb ik ook zonder beantwoorden van vragen nog leefzin.

Iedereen moet voor zichzelf bepalen wat het leven "levenswaardig" maakt. Voor mij is dat vragen blijven stellen en mezelf afvragen of ik op een of andere manier kan groeien in mijn hobbies en bezigheden. Als ik een "tv-dag" heb gehad of iets in die strekking, is het voor mij een verloren dag. Zinloze dag dus.

Is het leven dan zinvol?

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/zin-leven.827

Nee juist andersom als je het mij vraagt.

Nou dat lijkt me wel makkelijk, vooral als het de juiste antwoorden betreft. Dan hoef ik niet steeds op Goede Vraag het antwoord op te zoeken en heb ik tijd voor iets anders.

HET LEVEN IS NOOIT ZINLOOS Om te beginnen: Wanneer je op elke vraag een antwoord weet heb je er niet goed genoeg over nagedacht. het kan niet dat je alles weet. er zijn sowieso veel vragen waarop gewoon geen antwoord ís. Dan heeft het dus zeker zin om te leven, er valt nog heel wat te ontdekken als je denkt dat je alles weet. Ik moet denken aan dat kleine meisje van 9 die tegen haar grootouders zei: "opa en oma, nou weet ik alles". wanneer je werkelijk op elke vraag een antwoord zou hebben, zou je jezelf dienstbaar kunnen maken door anderen te helpen die met vragen zitten. je zou een soort wijze vraagbaak kunnen zijn. en je zou goeievraag.nl kunnen gaan beheren :P.

Alles weten maakt niet gelukkig je hebt dan geen uitdaging meer in je leven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100