Kan men chagrijnig of prikkelbaar worden door een tijdelijke koffie, dus cafeine stop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja nou en of. Tenminste ik wel. Ik moest tijdelijk stoppen met koffie en zei direct dan ga ik op thee over maar daar zit ook een soort gelijk stofje in zei de arts. Ik was niet te genieten maar ik dronk dan ook rustig een liter per dag. Toegevoegd na 18 minuten: Je kan ook hoofdpijn krijgen.Sommige mensen hebben dat in het weekend omdat ze dan uitslapen en te laat met hun dagelijkse kopje koffie beginnen.

Nou,toevallig dat je het vraagt.Ik wou vannochtend net zoals gewoonlijk een paar koppen koffie bij mijn ontbijt voordat ik ging werken.Helaas was de stroom uitgevallen en niet alleen bij mij maar bij de hele buurt.Met tegenzin nam ik melk bij mijn ontbijt en net voordat ik de deur uit moest begon mijn koffieapparaat te pruttelen.Helaas had ik geen tijd meer maar ik kan je wel vertellen dat ik behoorlijk baalde.

Ook het gebruik van meerder koppen koffie,kan gezien worde als een verslaving. Als jouw inname plots stopt,kan er idd een ontwennigsverschijnsel optreden.En dat uit zich dan weer in chagriijn.

Ik begin de dag altijd met koffie en als ik door omstandigheden na een uur of drie nog geen nieuwe koffie heb kunnen bemachtigen wordt ik toch echt een tikkeltje humeurig.

Ja dat kan. Caffeïne is verslavend en net als bij iedere lichamelijke verslaving krijg je afkickverschijnselen bij het stoppen. Het lichaam gaan al heel snel aan het werk om op te ruimen en de stoffen die dan vrijkomen, samen met het gemis van cafeïne zorgen voor prikkelbaarheid.

Ja, ook ik moest minderen met koffie en dat heb ik gemerkt, ik werd chagrijnig en was minder actief. Juist doordat ik minder op gang kon komen werd ik prikkelbaar en chagrijniger.

Het was juist vorige week op tv bij LLink geloof ik... het 'afkicken duurt een week, daarna presteer je weer op je normale niveau. Ik kan niet meer achterhalen welk programma dat was.... sorry

Dat is zeer mogelijk. En afhankelijk van de persoon lkan het soms dagen duren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100