Hoe zou de aarde er uit komen te zien als er geen mensen meer waren

Weet jij het antwoord?

/2500

Stukken mooier rustiger, en minder vervuild!

de aarde zou dan een oase zijn

ik denk dat alles dan weer overwoekerd zou raken met "natuur" helaas zal de aanwezigheid van de mens nog heel lang zichtbaar zijn ,want niet alles breekt af

De film 'I am legend' geeft het wel redelijk goed weer denk ik.

Kom is bij mij in het natuurpark kijken, 12 jaar geleden is de boer vertrokken en nu staan er al bomen van 12 m hoog, spontaan opgekomen uit een zaadje en in 26 soorten! Na de aanleg heb ik de natuur losgelaten. Zie de foto's van het park op mijn site www.rananatuurpark.nl Jouw vraag is nu precies wat ik wil bewijzen met het park. Het geeft een idee, hoe het zal gaan zonder de invloed van de mens, wel moet ik zo hier en daar het een beetje bijsturen, anders was het al onbegaanbaar geworden. Gezien over de rest van de wereld, zou er een heel groot gebied zijn dat regelmatig onder water staat, zowel zoet als zout, er zouden gigantische bosbranden woeden, ter grote van west europa, rivieren zouden telkens weer nieuwe lopen krijgen, hele grote gebieden wegvagen en nieuw land laten ontstaan. De evolutie zou nog in alle hevigheid doorgaan. De flora en fauna zou indrukwekkend, niet voor te stellen, mooi zijn, als in deze situatie, de mens zou ontstaan, zou het nog miljoenen jaren duren tot het niveau, waar we nu zijn.

Dan neemt de natuur de steden die wij gebouwd hebben weer over. Dit kun je mooi zin in Chernobyl:

Lekker stil en op de meeste plaatsen groen. Steden zouden langzamerhand overwoekerd raken.

In de gematigde en tropische zones als een soort boerenkool, heel erg groen met af en toe een flinke brandplek waar er bosbrand is geweest. Ik denk dat je binnen 100 jaar vanuit de ruimte al moeite zou hebben om te zien dat er ooit mensen waren geweest. De natuur is zo sterk! Moet je maar eens opletten langs de randen van het asfalt van wegen b.v., elk klein scheurtje is genoeg voedingsbodem voor 'onkruid'.

Hetb zal een paar honderd jaar duren,voor dat alle tekenen ven de menslijke "beschaving"verdwenen zijn,maar dan krijg je iets wat je je niet kunt voorstellen,zo mooi.

Schitterend, geen snelwegen, geen vliegtuigen, brede rivieren die uitwaaieren over het land, grote varieteit aan beesten en planten, etc.

vredig, mooi, natuurlijk

Saai, maar mijn mening is gekleurd. De aarde zal het weer overnemen. Dus huizen verwaarlozen en worden weer bedekt met natuur. Evenals de maya-gebouwen. De natuur probeert het altijd over te nemen. Alleen ons mensen houden de natuur in toom en houdbaar.

Geef het maar lang genoeg de tijd, en het zou er weer net zo uitzien als nu. Want uiteindelijk komt er wel weer een ander dier tot bewustwording en begint het gedoe weer vernieuw. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100