Waarom gaat het nu opeens veel harder waaien buiten?

Wat is hier de oorzaak van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het nu opeens harder gaat waaien, komt er op dit moment een depressie aan. Veel buien die samen hangen met een gebied van lage druk. De overgang van lage naar hoge druk gebieden worden gekenmerkt door een stroming van lucht van hoge naar lage druk. En die overgangszone trekt over ons heen. Een stormcel wordt gekenmerkt door veel luchtbewegingen (Wind) waardoor het in de buurt van buien altijd harder gaat waaien.

Dat heeft alles met de snelheid van de wind te maken. Als die hoger wordt dan zeggen wij dat het harder gaat waaien.

Er zijn buien op komst.

Wind kan op drie manieren ontstaan: 1. Door de gebieden van hoge en lage luchtdruk die op aarde ontstaan door de werking van zonlicht, die de aarde meer verwarmt op de ene, dan op de andere plek. 2. Door koude lucht die vanaf een berg neerdaalt. 3. Zeewind en landwind, veroorzaakt doordat het land en de zee op een verschillende manier opwarmen en afkoelen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wind_(meteorologie)

Dan ligt er een lagedrukgebied bij of boven Nederland. En het woord zegt het al, "lage druk". En die wil opgevuld worden en dat veroorzaakt wind, soms heel veel. Maar ja, dan is de druk ook extra laag.

De belangrijkste weer systemen zijn de hoge en de lage drukgebieden, deze systemen verplaatsen veel lucht, of juist helemaal niet, zoals midden in een hogedrukgebied. Doordat deze systemen zich verplaatsen , afzwakken of juist krachtiger worden, is er altijd veel lucht onderweg (wind) Als er iets gaat veranderen met het weer, kunnen we opeens in een gebied komen waar veel meer wind staat, omdat de weersystemen compleet met het windveld zich verplaatsen, momenteel is er een gebied met regen naar ons onderweg en voor de regen uit gaat het vaak harder waaien. Ofwel de drukverschillen worden groter, dus wind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100