Kan ik zwavel afkomstig van de vulkaan in Ijsland geroken hebben?

Afgelopen vrijdag ging ik een sigaretje roken buiten en toen rook ik zwavel (of rotte eieren) Ik belde toen direct mijn vader om te kijken of hij dit kon bevestigen en ook hij rook zwavel (geen rotte eieren dus) We zaten zeker 5km bij elkaar vandaan en hebben samen de conclusie getrokken dat het de vulkaan wel moest zijn.

Toen ik het er dezelfde dag met een kennis van mij over had (Metreoloog) vertelde hij me dat dit onmogelijk is omdat de aswolk zich op circa 5-7km hoogte bevindt.

Voordat ik naar buiten ging had het even een kwartier lang gemiezerd, zou dat de rede kunnen zijn waarom ik het in Almere wel kon ruiken maar in andere delen van het land niet? Ik kon er namelijk op internet ook niets van vinden, een enkeling die meldde dat hij/zij zwavel had geroken, maar geen krantenartikelen e.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens mij kan t wel,ik heb t ook geroken vlak bij schiphol,t was zaterdag in de ochtend.t was mistig en vochtig in de lucht en t rook anders dan anders..ik vertelde t aan op m'n werk,maar iedereen lachte me uit.. Toegevoegd na 5 uur: o ja,wat ik me er ook van herinner is dat ik een kwartier later in de file belande op de a1 en de zon scheen op m'n vooruit.terwijl de druppels opdroogde bleef er een wit/grijze aanslag zitten.

Zwavel neutraliseert geuren, dus veroorzaakt geen stank. Sommige mensen hebben thuis op de wc lucifers liggen, zodat ze na de boodschap de stank neutraliseren door het aansteken van de lucifer en de zwavel vrijkomt.

Ik denk toch dat je iets anders hebt geroken,zolang er op teletekst geen mededeling van het RIVM staat (sommige mensen met copd zouden luchtwegklachten kunnen krijgen) zou ik me niet druk maken .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100