Wat is een wetenschappelijker en wereldwijd bekend alternatief voor ''goeievraag.nl''?

Lijkt me overbodig te vermelden dat Engels geen probleem is.

Hoeft niet per se wereldwijd, dit is wel een pré. Met wetenschappelijker bedoel ik voornamelijk een plek waar het gemiddelde intellect hoger ligt en er veel diepere kennis over allerlei onderwerpen aanwezig is, voornamelijk richting de biologisch/chemisch/fysisch/farmaceutische kant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien eens bij Reddit kijken? Er zijn verschillende subreddits waar je met allerlei vragen terecht kunt (Denk aan dingen als www.reddit.com/r/askscience , www.reddit.com/r/askhistorians ) Vaak zijn er wel mensen die redelijk tot zeer goed weten waar ze het over hebben.

Misschien is Stackoverflow iets voor jou, Op deze site kan je vragen stellen, en vragen van anderen beantwoorden Stackoverflow heeft allemaal subsites met verschillende onderwerpen, zoals biologie en geschiedenis. http://stackoverflow.com/ Toegevoegd na 1 minuut: De hoofd site is http://stackexchange.com/ Stackoverflow is een van de subsites.

Goede, en internationale, alternatieven voor Goeievraag.nl zijn Yahoo Answers, Quora, Kwero.nl en Answers.com.

Een écht alternatief bestaat niet. Hoewel er meerdere, kwalitatief goede, vraag en antwoord sites bestaan, is er niet 1 die dit combineert met een spel element zoals Goeievraag dit doet. Dit maakt GV uniek.

Op de website www.ikhebeenvraag.be wordt je vraag steeds beantwoord door een wetenschapper. Die wetenschapper is specialist op het gebied van jouw vraag. Toegevoegd na 11 uur: Op de website staat vermeld: "Zit je met een wetenschappelijke vraag? Dan ben je op deze site aan het goede adres! Zoek je antwoord in ons archief van 14092 vragen. Als dit niets oplevert, kan je in een volgende stap de vraag stellen aan onze wetenschappers." en "Je hebt een vraag? Wetenschappers van 40 Belgische onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen geven een antwoord.".

Bronnen:
www.ikhebeenvraag.be

misschien is dit ook iets voor jou wetenschappelijkekring.be/forum/u Toegevoegd na 30 seconden: wetenschappelijkekring.be/forum/

Bronnen:
wetenschappelijkekring.be/forum/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100