hoe kan het dat als je naar de maan kijkt dat het dan lijkt alsof de maan verschuift?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat ie "verschuift" de aarde draait, de maan draait weer om die aarde heen. ik zou het eerder vreemd vinden als ie altijd op hetzelfde punt zou staan.

De aarde draait, de wolken waaien weg en de maan draait ook

Ik herken dit niet, behalve als het half bewolkt is en het waait. Je ziet dan de wolken voor de maan langs vliegen. Je observeert de wereld vanuit je eigen 'denkraam' en in dit geval denken je hersenen dat de wolken de begrenzing zijn van jouw wereld en dus, net als jij, stilstaan. Daarom lijkt het alsof de maan vliegt. Vergelijk dit eens met een trein op het station. Je zit te wachten in de trein en de trein naast je vertrekt. Dan denk je eerst dat jouw trein wegrijdt. In feite kunnen je hersenen de informatie niet goed verwerken, omdat ze jou als uitgangspunt nemen. Iemand die buiten jouw trein staat, ziet wel meteen dat de andere trein wegrijdt, net zoals iemand die zich buiten de aardse atmosfeer bevindt wel gewoon de wolken ziet vliegen.

Omdat de maan rond de aarde draait . He tkan ook zijn dat het lijkt of ze verschuift door wolkenvelden die net onder of boven de maan drijven. Optisch bedrog is dat.

Lees het gedicht "Melopee" van Paul van ostayen en je zult begrijpen waarom .

De aarde draait in 24 uur om zijn as, onder de maan door, dus het lijkt vanaf de aarde niet alleen alsof de maan verschuift, de maan verandert daardoor van positie aan de hemel. En de maan draait om 28 dagen om de aarde. Van plaats veranderen doet de maan wel dus wel degelijk, of er nou wolken zijn of niet.

Omdat dat klopt :) (gaat wel langzaam). Als er ook nog wolken zijn, kan 't lijken of de maan snel beweegt ipv de wolken.

hij verschuift en nog behoorlijk snel ook. Als je een foto wilt maken van de maan met een sluitertijd van een aantal seconden heb je al een lichte bewegingsonscherpte.