Is vacuum gevoelig aan temperatuur ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vacuüm gezogen pot zal niet exploderen door warmte. Er is immers niks in die pot dat kan uitzetten. Als je een temperatuursensor hangt in het midden van de pot, en stel je haalt die Vacuüm pot uit de koelkast, dan zal die sensor langzamer een hogere temperatuur geven dan wanneer er gewoon lucht in die pot zou hebben gezeten. Dat komt omdat de lucht geen warmte geleidt want er is geen lucht. Wel is er stralingswarmte die dwars door het vacuüm heen gaat. Infra rood. De sensor zal dus langzaam opwarmen en daardoor een hogere temperatuur aangeven bij het opwarmen tot de temperatuur die buiten de pot is. Kortom de temperatuur verandert, maar dat zal langzamer gaan omdat er geen geleidingsvermogen is van de lucht.

Een vacuüm gezongen bijvoorbeeld pot kan alle temperaturen zijn. Het kan alleen wel zo zijn dat als de temperatuur te hoog word de pot uit elkaar vliegt of de deksel er af schiet.

In een perfect vacuum zonder atomen is geen temperatuur. Dit is niet te meten en er zijn geen bewegende atomen dus is er geen temperatuur, behalve die temperatuur die gelijk is aan de omgeving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100