moet je je als mediator ergens officieel laten registeren en waar is dat dan?

Een meneer die zich op een ALV van een oudervereniging op een middelbare school uitgaf als mediator misdroeg zich. Hij intimideerde ouders, zo erg dat ze wegliepen. Kun je tegen zo iemand een klacht indienen bij een instantie die mediators registreert. Want als hij ook zo tegen klanten doet....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent niet verplicht om je te registeren bij zo'n instantie. Je kan er wel contact mee opnemen om te kijken of hij in hun register staat. En dan evt een klacht bij hun indienen, mits je aan de eisen voldoet.

Bronnen:
http://www.nmi-mediation.nl/over_mediation...

Het is mij wat onduidelijk over wat voor soort mediator dit ging, ik ken het voornamelijk van echtscheidingen maar in dat geval moet je hier zijn: http://www.nmi-mediation.nl/over_mediation/niet_tevreden_over_uw_mediator/wanneer_een_klacht_indienen.php Ik vermoed dat het hier niet ging om een echtscheidingsmediator maar wat het dan wel was, daar zul je iets duidelijker over moeten zijn want iedereen mag zich zo noemen als het om wat vagers gaat dan een echtscheiding.

Je hoeft je niet te laten registreren. Een mediator heeft geen beschermde titel, dat wil zeggen dat ieder willekeurig persoon zich een mediator mag noemen. Er zijn diverse verenigingen van mediators. Als de door u omschreven mediator bij een vereniging is aangesloten kunt u daar een klacht over hem indienen, wat de consequenties voor die mediator zijn is mij echter niet direct duidelijk. Dat zou u bij de betreffende vereniging zelf moeten navragen.

Bronnen:
https://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=3&tok=M...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100