ik heb een boot in een haven in nederland vandaag kwamen we een grote kwal tegen bijna even groot als een basketbal en ik overdrijf niet wat is dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is de inheemse Korfbalkwal. Je ziet ze weinig, zijn ongevaarlijk. Leeft vooral in zoetwater.

Mogelijk heb je de blauwe zeepaddestoel gezien, deze kwal kan tot 1m. groot worden. Toegevoegd na 16 uur: Deze zeer grote kwal is in deze tijd van het jaar erg algemeen, zeker bij aflandige wind.

In Nederland komen verschillende soorten kwallen voor en er bestaat op het moment ook een kans dat er kwallen in onze zeeën terechtkomen die oorspronkelijk in warmer water voorkomen, omdat het zeewater bij ons langzaam opwarmt. We ontdekken steeds meer vreemde vissoorten die hier anders nooit voorkwamen. Hier komen echter ook behoorlijk grote kwallen voor. Ik woon zelf aan het strand en bij oostenwind liggen er vaak grote plakkaten op het strand kan ik je zeggen. De meest voorkomende zijn; De blauwe haakwal. (ca. 30 cm) http://users.telenet.be/hugo.ollieuz/pages/blauwe_haarkwal.html De oorkwal. (ca.40 cm) http://users.telenet.be/hugo.ollieuz/pages/oorkwal.html De kompaskwal. (tot 30 cm) http://users.telenet.be/hugo.ollieuz/pages/kompaskwal.html De zeepaddestoel. (tot 50 cm. sommige bronnen 75 cm) http://users.telenet.be/hugo.ollieuz/pages/zeepaddestoel.html Een basketbal lijkt me zo'n 45 cm. in doorsnee. Ik denk dus dat het de zeepaddestoel is of een verdwaalde die op onze warmere zeetemperatuur is afgekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100