Wat is een lantarenvis?

Toegevoegd na 6 minuten:
(niet die vis met een lantaren).

Weet jij het antwoord?

/2500

De lantaarnvis (Lampanyctodes hectoris) is een straalvinnige vis uit de familie van lantaarnvissenen (Myctophidae) en behoort derhalve tot de orde van lantaarnvisachtigen (Myctophiformes). De vis kan een lengte bereiken van 7 cm. De hoogst geregistreerde leeftijd is 3 jaar. afbeelding: http://alturl.com/7wxpw

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lantaarnvis

Een lantaarnvis is een vis met een soort van antenne/hengel op zijn hoofd met een lichtgevend knobbeltje. Visjes worden hierdoor aangetrokken en willen naar het knobbeltje eten, maar zullen zelf worden gegeten.

Bronnen:
http://www.natureartists.com/art/resized/1...

Dit is een straalvinnige vis.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lantaarnvis

De lantaarnvis (Lampanyctodes hectoris) is een straalvinnige vis uit de familie van lantaarnvissenen (Myctophidae) en behoort derhalve tot de orde van lantaarnvisachtigen (Myctophiformes). De vis kan een lengte bereiken van 7 cm. De hoogst geregistreerde leeftijd is 3 jaar. Leefomgeving Lampanyctodes hectoris is een zoutwatervis. De vis prefereert een tropisch klimaat en heeft zich verspreid over de Grote en Atlantische Oceaan. De diepteverspreiding is 0 tot 100 m onder het wateroppervlak. Relatie tot de mens Lampanyctodes hectoris is voor de visserij van aanzienlijk commercieel belang.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lantaarnvis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100