Goud in de vorm van een ring slijt over de jaren heen. Maar slijt de diamant in de ring ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Diamant slijt niet omdat het zeer hard is.

Slijten wil eigenlijk zo veel zeggen als dat er dunne laagjes materiaal verdwijnen door wrijving / schuren tegen andere voorwerpen / materialen. Goud is vrij zacht en over de jaren heen kom je met ZO veel harde oppervlakken (metaal, steen, glas) in aanraking dat er inderdaad wat slijtage kan optreden ; het goud wordt dunner. Diamant echter is de hardste stof die er is. Dat betekent dat wanneer er contact is met een ander oppervlak het altijd de diamant zal zijn die ' wint' en een stukje van het andere oppervlak afslijt. De diamant zelf blijft intact, en kan eigenlijk alleen ' slijten' door contact met een andere diamant. Daarom kan diamant ook alleen geslepen worden met ....diamant !

diamanten slijten niet nooit niet! een diamant is zo sterk dat je zelfs door de hardste materialen kan komen. daarom is een diamant ook zo cool!! en waardevol..wij vrouwen vinden ze allen pretty haha

Ja ook een diamant slijt, kijk maar bij een tegelzetter voor het snijden van tegels gebruiken deze schijven met diamant en bij veelvuldig gebruik worden ze ook bot, echter is slijtage bij dragen als sieraad zo gering dat je het nooit zult merken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100