wat is het verschil tussen hernieuwbare- en duurzame energie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hernieuwbare energie is energie die uit een andere gebruikte energiebron word gehaald. Dus met bijvoorbeeld de warmte van een verbrandingsmotor word dan elektrische energie gemaakt. Of de kinetische energie van een rijdende auto word dmv een dynamo omgezet naar elektrische energie. Duurzame energie is energie die gehaald is uit zon, wind, water, aardwarmte en misschien andere bronnen waar ik zo even niet op kan komen. Dus hernieuwbare energie is energie die kan ontstaan uit een energievorm die eigenlijk gebruikt is. Duurzame energie ontstaat uit groene bronnen.

Corrigerend op het antwoord van pesu: Hernieuwbare energie is energie die gewonnen wordt uit een bron die zichzelf weer aanvult. Die zichzelf hernieuwd dus. Zonne- en wind energie zijn dus wel degelijk voorbeelden van hernieuwbare energie. Duurzame energie is energie waar ook vrijwel onbeperkt over kan worden beschikt, maar die ook nog eens geen nadeel heeft voor het milieu, en toekomstige generaties. Biomassa bijvoorbeeld is wel hernieuwbaar, omdat het gewonnen kan worden uit biomassa en daar komt steeds nieuwe voor in de plaats. Maar het is niet perse duurzaam want biomassa kan vervuilend zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Duurzame_energie

Duurzame en vernieuwbare energie zijn nogal verwarrende termen. Hernieuwbare energie is energie uit bronnen die steeds weer beschikbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld: Zon, wind en water. Je kunt hier steeds energie uit blijven halen, zonder dat het opraakt. (Theoretisch gezien dan, de zon raakt wel een keer op, maar dat gaat nog wel "even" duren ;) ) Duurzame energie is energie die weliswaar minder zwaar drukt op de omgeving, maar wel gebruik maakt van het milieu / omgeving. Denk bijvoorbeeld aan biomassa. Hiervoor moeten bepaalde gewassen worden gekweekt en verwerkt, dit vereist iets van de aardbol. Dus eigenlijk kort samengevat: Hernieuwbare energie komt over het algemeen vanzelf; Je hoeft het alleen maar op te vangen. Duurzame energie moet je steeds weer opwekken, wordt verbruikt en moet je dan weer opnieuw maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100