In hoeverre kan je een weersverwachting voor de komende twee weken serieus nemen?

is het echt redelijk betrouwbaar op zo'n lange termijn, of kan er nog van alles veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eerste paar dagen kun je serieus nemen, die daarna worden steeds onbetrouwbaarder. In de eerste 3 dagen is de betrouwbaarheid het grootst. Hierna neemt het snel af.

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~lld011/?p...

Bijna niet, zeg voor 25% Toegevoegd na 2 uur: Als ik mijn iphone app, weather pro raadpleeg, kan ik ook 2 weken vooruit kijken, vaak klopt er niks van! :)

Dat kun je meestal beter bij slecht weer als bij goed weer. De komende 4 dagen wordt het veel regen. Vrijdag ,is er de kans op wat verbetering. Maar dat is tegenstrijdig tussen de weermannen. Ze weten zelf niet welke kant het opgaat. Denk aan het spreekwoord. Het weer is van de Heer.

Met 'n forse korrel zout...! Toegevoegd na 3 minuten: Maar...., met 'mijn' voorspelling zitten ze er doorgaans dichtbij! (land- of zeeklimaat)

Niets zo veranderlijk als het weer. Als hier de zon schijnt kan 5 km verderop de plaatselijke bui vallen.

Een weersverwachting is altijd een voorspelling van de toekomst, daarvoor kunnen de meteorologen alleen kijken naar wat er eerder gebeurde en wat er nu gebeurd, aan de hand daarvan maken ze een verwachting wat er zal komen. Omdat iedereen de feiten anders interpreteerd zitten er veel verschillen in de weersverwachtingen. Voor 1 dag zijn de weersberichten al niet helemaal te vertrouwen dus voor 2 weken al helemaal niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100