Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Voor sommige nazi's misschien wel, maar in het algemeen geldt dat het nationaal-socialisme een ideologie is (was) net zoals het communisme, socialisme of liberalisme. Je streeft dan een ideale samenleving na, die vooral met "aardse" zaken te maken heeft.

Een religie of godsdienst, is een meer persoonlijke overtuiging of beleving. Het woord godsdienst zegt het al; het heeft te maken met geloof in een god of goden.

Soms is de vraag actueel, zoals de discussie of de Islam een religie of ideologie is. Dat is uitvoerig aan de orde gekomen in o.a. de rechtszaak tegen Geert Wilders.

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/islam_ideologie_of_religie_1_495209
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Het nationaalsocialisme, ook wel ingekort tot nazisme, is een ideologie die rond 1918 in Duitsland ontstond. Meestal wordt het woord gebruikt als omschrijving van de dictatuur die Duitsland beheerste van 1933 tot 1945 (ook bekend als de periode van het 'Derde Rijk of nazi-Duitsland').

Religie is gewoonlijk een van de vele vormen van zingeving, of het zoeken naar betekenisvolle verbindingen, verstaan, waarbij meestal een hogere macht, opperwezen of god centraal staat.

Zoals je ziet kun je nazisme niet vergelijken met nazisme en werd het door de nazi's dan ook niet als een religie gezien of ervaren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik vind van niet, het is meer een ideologie op rassenleer.
Het arische ras is volgens nazi’s superieur aan alle andere rassen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding