De knipper modus op je fiets verlichting mag niet, waarom zit dit er dan toch op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dat massaal in China of een ander goedkoop land wordt geproduceerd voor veel verschillende landen waar het misschien wel toegestaan is om knipperende lampjes te hebben.

Waarschijnlijk wordt de electronica niet gemaakt met de Nederlandse wetgeving in het achterhoofd. Die dingen zullen wereldwijd geexporteerd worden en toegepast worden op andere zaken dan alleen fietsverlichting. Het zal een grotere kostenpost zijn om ook nog lampjes te ontwikkelen die alleen maar aan en uit kunnen alleen omdat je in Nederland geen knipperende fietsverlichting mag voeren. Druk dan maar 2x zal de producent gedacht hebben. En gelijk heeft íe.

Dergelijke verlichting wordt niet alleen voor de Nederlandse markt gemaakt waar deze regel geldt. In het buitenland heeft men andere regels en wellicht zijn er landen waar men geen speciale eisen aan fietsverlichting stelt. Het kan juist als voordeel gezien worden dat de lamp knippert, omdat hij dan eerder opvalt, bovendien is het stroomverbruik van een knipperende lamp lager.

Het is niet in alle landen verboden om de knipper modus op te zetten. Het mag niet op een fiets, maar als voetganger mag je die wel gebruiken. Daarom zit hij er dus nog op. Het is stom dat het niet mag op de fiets want met de knipperstandmodus ben je veel zichtbaarder dan met de gewone lampjes aan. Het knipperen trekt de aandacht van de bestuurder zodat deze je van ver reeds opmerkt! Het kan evenwel zijn dat de bestuurders licht gestoord worden door het knipperen van een zeer fel lampje, ik kan dit ook wel begrijpen. conclusie: als voetganger gebruik je best de knipperstand, als fietser zet je de gewone stand op. Het zit er dus nog op voor voetgangers en indien de lampjes ook in andere landen verkocht worden. Tip: best ook een fluovestje aandoen in de nacht. Dit is al lang aanvaard en mensen lachen je er niet meer mee uit! Je bent ook dan veel zichtbaarder. Groeten, JJanom

Het knipperen verhoogt niet alleen de zichtbaarheid. Het verlaagt ook nog het stroomverbruik met ongeveer de helft. Het lijkt mij dat je geen bekeuring zult krijgen als je met een knipperend licht fietst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100