Hoe filosofeer je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het doel van filosofie is 'het uitdrukken van verlangen en streven naar kennis en wijsheid'. Je hebt enorm veel onderwerpen waarover je kan filosoferen. Ethica (hoe ga je met elkaar om in de samenleving en met dingen als normen en waarden), godsdienst (het wel/niet bestaan van God, het hiernamaals, het denken achter en het ontstaan van godsdiensten) of sociale filosofie (de patronen in het menselijk gedrag en de redenen daarachter) zijn veelvoorkomende thema's. Je zoekt als het ware naar verklaringen voor ons bestaan, ons levensdoel en wat er na dit leven gebeurt en/of van ons verwacht wordt. Vragen als: 'Wat is de zin van het leven?' of 'Waarvoor leven wij?' zijn voorbeelden. Het zoeken naar antwoorden op zulke vragen is zo ongeveer de basis van filosofie.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Filosofie

Door over het LEVEN na te denken en met anderen hierover van gedachten te wisselen. In het kader van 'tegenstellingen' kunnen verhelderend werken' ; In tegenstelling tot 'hoe psychologiseer je?' . Dan denk je na over de MENS. Waarover je dan ook met anderen van gedachten kunt wisselen.

filosoferen doe je over iets.door afstand te nemen van dat iets kan er zoiets ontstaan als belangeloosheid.m.a.w. je hebt geen persoonlijk belang bij de uitkomst van je gedachtengang.je werkt dus niet toe naar een voor jou gunstig antwoord of oplossing.sterker nog,je hoeft geen antwoord/oplossing.dat maakt dat je open blijft voor meerdere mogelijkheden.dan ben je enigzins aan het filosoferen.natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden om te filosoferen,dit is enkel eentje daarvan.

Ha, die Sandyman; Door constant jezelf dingen af te blijven vragen. Het begin is er dus al.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100