Kan iemand eenvoudig uitleggen wat attenuatie is?

Ik heb hier een heel ingewikkelde en omslachtige omschrijving voor het begrip. Maar ik begrijp er eerlijk gezegd niet veel van. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Attenuatie •Demping Het verzwakken of in kwaliteit afnemen (vervorming) van een verzonden signaal naarmate het verder van de oorsprong komt. Dit kan een digitaal signaal op de kabel zijn, of de vermindering van de amplitude van een elektrisch signaal zonder merkbare aanpassing van de golfvorm. Demping wordt meestal in decibels gemeten. Demping van een signaal dat over een lange kabel wordt verzonden, wordt gecorrigeerd door een repeater, die een binnenkomend signaal versterkt en zuivert voordat het verder over de kabel wordt verzonden.

Bronnen:
http://www.computerwoorden.nl/direct--7522...

Attenuatie Zie minutio Afgeleid van het Latijnse attenuatio (verzachting). Antoniem: amplificatie Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10168 Attenuatie Afname van het ziekteverwekkende vermogen van een pathogeen. Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10196 attenuatie verzwakking, verzachting Gevonden op http://zoeken.dokterdokter.nl/woord/atte

Bronnen:
encyclo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100