Wordt de aarde nu zwaarder met al die mensen?

Eerst waren er geen mensen op aarde, nu zijn het er zo'n 100 miljard. gemiddeld 70 kg. misschien.
Dus zou de aarde nu 7000 miljard kg. meer moeten wegen, maar is dat wel zo?

Aardbewoners, g.v.ers meegerekend een kleine 7 miljard.
Foutje dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteraard niet. Door het principe van de behoud van massa neemt de massa van de aarde niet toe. Dat wil zeggen dat de massa van een gesloten systeem niet toeneemt. Als we nou de toename door meteorietinslagen (wat overigens te verwaarlozen is) is de aarde als een gesloten systeem te beschouwen. De gewichtstoename van een individu is gevolg van het innemen van voedsel en water. Een beetje van die massa wordt omgezet in weefsel als het ware. De rest wordt weer teruggebracht in het milieu. Uiteindelijk gaat een mens dood en keert alle stof terug in de aarde. Massaneutraal, dus. Volgens mij is de bevolking van de aarde zo'n 6,5 miljard mensen, overigens...

Nee want mensen zijn gebouwd uit stoffen die van de aarde komen. Toegevoegd op 09-06-2009 21:30:30 (Via voedsel wat je tot je neemt, of je moeder voordat je geboren was) Toegevoegd op 09-06-2009 21:35:19 De aarde wordt alleen zwaarder bij meteorietinslagen.

Kan de aarde uberhaupt zwaarder worden? Ze zweeft (of nou ja, staat/zit.ligt nergens op in ieder geval!) Maar ik denk dat de druk op de kern van de aarde wel is toegenomen (als je dat zwaarder vind, ja dus...) Moeilijke vraag... zal er eens een nachtje over slapen!

De massa wordt zwaarder door ruimtestof. Hoeveel is niet exact bekend. Hier schat iemand dat op 30.000.000kg. per jaar: http://hypography.com/forums/earth-science/14568-will-weight-of-earth-change.html

naast gewichtstoename verliezen we ook gewicht. Minimale contributie door wat we in de ruimt schieten maar ook licht heeft massa en we stralen zeer veel licht (en warmte) uit. Daarentegen nemen we ook licht en warmte op. Bovenstaande rekensommetjes zijn slagen in de lucht en mogen tot onzin worden gedegradeerd.

Een van de eerste lessen in de chemie is dat ere geen massa kan afgaan en bijkomen... En eigenlijk is de aarde een groot chemie-proces... Dus er komt niets bij en gaat niets af, tenzij je dat kosmische gruis dat elke dag op de aarde valt moeten tellen... Maar het gewicht neemt door mensen niet toe... Of je moet de film 27 grams gezien hebben... In die film beweert men dat ze ziel 27 gram weegt... 7 miljard keer 27 gram is 189 miljoen kilo... Dan weer wel...

Als de Aarde een schip is zullen we bij 9 miljard zinken.

Nee, want de aarde weegt niets, die zweeft. Ze hebben nog geen weegschaal ontdekt waar de aarde op past. Hij heeft wel massa, en die blijft ongeveer gelijk. Toegevoegd op 10-06-2009 00:05:02 "Het gewicht van een massa is de kracht op die massa, uitgeoefend door een extern zwaartekrachtsveld. Je kunt dus niet het gewicht van de Aarde in het zwaartekrachtsveld van de Aarde uitdrukken."

Ja, doordat de rotatie snelheid van de Aarde wordt afgeremd, wordt de mens steeds zwaarder en zodoende de Aarde dus ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100