Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Geven gewone markeerstiften licht als er een blacklight op schijnt?

Of heb je daar speciale stiften voor nodig?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
2.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Geen enkel soort stift geeft licht wanneer er een blacklight op schijnt. Het enige wat ze kunnen doen is het licht weerkaatsen of aborberen.
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Blacklight is licht in het UV spectrum, net niet zichtbaar voor het menselijk oog. Stoffen die gevoelig zijn voor blacklight reflecteren dit licht niet zomaar. Ze doen dat met een iets hogere golflengte waardoor het licht opeens wel zichtbaar wordt. Doordat het aangestraald wordt met "onzichtbaar" licht en zichtbaar licht uitstraalt lijkt het of er licht uit het niets ontstaat.

Je hebt daar speciale stiften voor nodig die die eigenschappen hebben. Stiften bijvoorbeeld die in de horeca gebruikt worden om prijzen op een bord te zetten. Gewone markers geven dit effect meestal niet.

Maar het ook niet heel bijzonder hoor. Waspoeder geeft ook licht onder blacklight dankzij de optische witmakers die er in zitten.

Toegevoegd na 3 minuten:
correctie: hogere golflengte moet langere golflengte zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding