Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe leef men in ijskoude temperaturen?

Bij -50 kunnen je oogballen bevriezen. Hoe kun je er dan toch overleven? Er zijn mensen die er kunnen kamperen. alles vriest toch vast of kapot? je drinken bevriest toch gelijk, etc? hoe beinvloeden deze temperaturen het dagelijkse leven? Zoveel mogelijk voorbeelden graag.

Toegevoegd na 48 seconden:
Leef = leeft .... ):

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
426

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Bij -50 is het zo dat je een kopje thee in de lucht kan gooien en dat de hete thee als sneeuw naar bendeden valt. Maar een leefbaar woonklimaat is niet constant die temperatuur, het is bij vlagen zo. Het is ook zo dat de inuitvolkeren de kou gewend zijn en er bovendien een goede lichaamsbouw voor hebben, nl een wat meer gedrongen lichaam en platte neus. Hoe compacter hoe minder oppervlakte kan afkoelen. Zij dragen pelzen en bont die goed isoleren. Als wij westerners zouden gaan, thermokleding en skikleding. Veel lagen aan. ademen altijd door stof, zodat de lucht niet direct in de neus komt. ook een beschermende bril op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Laat ik dan in ieder geval nog op de eerste vraag van Smartiepants antwoord geven: om te overleven heb je in principe geen oogballen nodig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding