Kan een verkeerde riool aansluiting veel stank opleveren in mijn woning?

In de behuizing vd ontluchtings en ventilatie kanalen bleek een verbinding van de riool ontluchting niet correct aangesloten te zijn..een pijp van 80mm in 100mm?
Ik zou de lucht alleen binnen kunnen krijgen bij een bepaalde wind of regenachtige dag zegt men nu maar het stonk ook op warme dagen zonder wind/regen en de geur drong mijn gehele woning binnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De riolering moet overal dicht zijn. Het hoeft niet, maar afdichtingen van rubber zijn aan te raden. Een klein beetje wind is er altijd, en die kan al enkele kubieke meter stanklucht in je woning duwen. De wc en alle gootstenen hebben een zogeheten waterslot om dit te voorkomen.

Ik weet niet hoe jouw riolering is geconstrueerd, maar een ontluchtingsleiding of "standleiding" moet feitelijk tot net onder het dak reiken. Ik raad je aan om te googelen op onderstaande link, daar wordt heel gedegen uitgelegd hoe een en ander werkt en wat de problemen kunnen zijn. http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=standleiding%20hoogte&source=web&cd=6&ved=0CD8QFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.joostdevree.nl%2Fshtmls%2Fstandleiding.shtml&ei=guPwU7rWI7GS0QW2rIHYAg&usg=AFQjCNFw410vxTJR-iEMUDz7u9t0E1P7lQ&bvm=bv.73231344,d.d2k

Controleer bij stank ook altijd even alle putjes en afvoeren. Juist de afvoerputjes, uitstortgootstenen en wasmachine-afvoerbuizen die je niet gebruikt, kunnen droog komen te staan. Dan werkt de stankbocht niet meer. De oplossing is dan simpel: laat er een liter water door lopen en de stankbocht is weer gevuld en houdt de vieze lucht weer tegen. Je zult niet de eerste zijn die zich allerlei ingewikkelde zaken op de hals haalt wat met een kopje water is op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100