Op het werk heb je een andere rol dan thuis. Dit wordt kameleongedrag genoemd. Op het www niks over te vinden. Zijn er nog andere benamingen voor?

Je bent anders dan bijvoorbeeld thuis of bij vrienden of bij de voetbalvereniging. Je zet een soort masker op. Is hier een concreet woord of gedrag voor, zodat ik daar meer informatie over kan vinden?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geachte, Wij spelen verschillende rollen in een toneelstuk, met andere woorden iedereen zet een karakter neer als amateur, acteur of actrice ! Thuis mag je gerust de liefhebbende man, vader zijn of de zorgzame vrouw, moeder en echtgenote ! Op professioneel vlak echter gaat het veelal om een voorbeeldfunctie (bijvoorbeeld een leraar, directeur, pers woordvoerder(ster), politieagent enz... dit noemt men rolgedrag ! Voor meer info over dit onderwerp : zie de bijgevoegde linken ! Veel leesplezier, Karel8158

Misschien bedoel je een voorbeeldfunctie. Je gedraagt je op het werk dan ten opzichte van jou medewerkers anders dan thuis. Daar ben je wie je bent en niemand heeft daar iets mee van doen . In het werk toon je een gdrag dat iedereen aanspreekt.

Pleasen wordt het ook wel genoemd.

Als je puur op ander taalgebruik in verschillende situaties kijkt heet het ideolect.

Bedoel je een andere benaming voor het gedrag of een andere benaming voor de rol? Een andere benaming voor de rol is "hoedanigheid".

In de biologie (ethologie) wordt dat rolgedrag genoemd.

Ik zou zeggen; ; Aangepast gedrag. Je past je aan, aan een andere situatie/ omgeving, door je te gedragen zoals in die specifieke omgeving voor jou gewenst is om goed voor de dag te komen.

Rolgedrag, rolpatronen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100