Hoe ziet een aantrekkelijke man er, volgens wetenschappelijk onderzoek, uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het uiterlijk in de partnerkeuze een belangrijke rol speelt (Sprecher, 1989). 'Mooie' mensen worden aantrekkelijker gevonden dan 'lelijke'; een schoonheid die onder meer wordt bepaald door een symmetrische lichaamsbouw. Daarbij speelt de schoonheid van het gezicht ook een rol. > Symmetrisch en egaal gezicht. (Johnston en Oliver-Rodríguez, 1997): Bij mannen moet de afstand tussen neus en onderkant van de kin groter zijn, dan bij vrouwen Vrouwen laten zich ook leiden door de socio-economische status van een man (Sprecher, 1989). Maar dergelijke onderzoeken belichten slechts enkele factoren die meespelen in de partnerkeuze. Geuren: Onderzoek naar menselijke feromonen (Urdy, 1998), toont aan dat mannen ook - net als vrouwen - feromonen afscheiden. Het ruiken van deze feromonen kan het verlangen naar seks stimuleren en dus de aantrekkelijkheid vergroeten. Ander onderzoek legt een verband tussen geuren en het menselijk gevoelsleven (Prick, 1974). Geuren kunnen aantrekken of afstoten. Carp (Carp, 1977) toont aan dat aangenaam ruikende mensen sympathieker worden bevonden. Vorm van het lichaam: Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op de juiste verhoudingen bij mannen en niet zozeer hoe gespierd hij is. Het ideale lichaam voldoet aan een verhouding afkomstig uit een bijzondere wiskundesom. Een breuk die de mensheid al duizenden jaren fascineert en inspireert, de Gulden Snede. En die verhouding is je gegeven.... of je traint hem. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/56395-het-geheim-van-een-aantrekkelijk-lichaam.html Toegevoegd na 5 minuten: Attraktivitätsforschung und Relationship Initiationhttp://de.wikipedia.org/wiki/Susan_Sprecher

Bronnen:
evolution.anthro.univie.ac.at/.../pdf/johnston.pdf
http://lilt.ilstu.edu/sprecher/
http://www.ziedaar.nl/article.php?id=335

Uit een onderzoek van het blad Opzij De top-10 afknappers: 1. hij stinkt en/of heeft een slechte adem; 2. hij kijkt neer op vrouwen; 3. hij liegt en bedriegt; 4. hij ziet er onverzorgd uit; 5. hij praat alleen over zichzelf; 6. hij is arrogant en macho; 7. hij heeft tattoos en piercings; 8. hij is te dik; 9. hij is cynisch en negatief; 10. hij heeft een baard en/of snor. De top-10 treffers: 1. hij heeft humor en zelfspot; 2. hij heeft mooie ogen en/of een lieve lach; 3. hij is zorgzaam en attent; 4. hij is intelligent; 5. hij is eerlijk en betrouwbaar; 6. hij heeft een positieve levenshouding; 7. hij is gepassioneerd en bevlogen; 8. hij heeft een brede interesse en is algemeen ontwikkeld; 9. hij is onconventioneel; 10. hij is sociaal vaardig.

inderdaad een symetrisch gezicht en er verzorgd uitzien is wel belangrijk. verzorgd wil dan zeggen dat je iets aan je uiterlijk gedaan hebt maar als je langer als een verzorgde vrouw voor de spiegel staat is er toch iets mis. bij verzorging hoort ook kleding slobberkleding is niet heel aantrekkelijk. verder licht het vooral aan het type vrouw de ene vrouw houdt wel van mannen met een baardje de andere juist totaal niet. een frisse adem en lichaamsgeur zijn ook wel gewenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100