Kun je gedachtes van andere mensen plotseling opvangen?

En je bent niet bovennatuurlijk ofzo, als ze sterk aan je denken dat je dat weet zeg maar. Dus als je er bij staat en ze denken ineens heel negatief over je dat je het weet/hoort/voelt.

En hoe ver kan zoiets gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan zeer zeker. In feite worden wij constant belaagd met gedachte-impulsen van anderen maar we zijn daar zo aan gewend geraakt dat we er doorgaans niet bij stil blijven staan. Pas wanneer het ons hindert of pas wanneer het als bijzonder wordt ervaren gaan we er extra aandacht aan besteden. Mensen die dit nog nooit bewust ervaren hebben zullen het tegendeel beweren doch er zijn minstens zoveel anderen die het reeds meermaals bewust ervaren hebben en dus weten dat het kan. Het bijzondere is dat specifieke overdracht afzwakt als men er geforceerd mee omgaat of als men dit wil commercialiseren. Er zijn voorwaarden verbonden aan alles wat mogelijk is dus ook aan specifieke gedachte-overdracht. Eén van die voorwaarden is dat je met jouw gedachte-focus op een haast identieke golflengte als die ander dient te surfen. Je hoeft in wezen niets te doen om die voorwaarden op te wekken. Als je een hooggevoelig iemand bent en je bent, om welke reden ook, intens gefocust op die ander dan gebeurt het vrij geregeld dat je flarden van diens gedachten of gemoedstoestand oppikt. Maar even vaak zal je automatisch flarden van onbekenden in jouw omgeving oppikken (het volstaat dat zij bewust op jou focussen) waardoor het al even vaak heel onduidelijk is wiens gedachten je hebt opgepikt. Er is een irritant nadeeltje aan dit alles indien jij zelf geen sterke focus of geen gefundeerde basis-mening hebt. Met name: Anderen hun meningen (intenties) worden dan onvoldoende gefilterd door jouw zogenaamde 'filter der basisovertuigingen' en voor je het weet wissel jij van gedacht/mening of temperament naargelang de gedachte-impulsen die jij via eender wie onbewust hebt laten binnendringen in jouw intern registratiesysteem. Heb jij wel een stevige focus en/of een sterke overtuiging dan zal jouw interne filter het soort meningen/gedachten die niet bij jouw overtuiging passen op hold zetten (in soort transitzone) of zelfs volledig afketsen waardoor jij niet langer gaat twijfelen bij het minste wat afwijkt van jouw basis-mening of basisbehoeften. Je komt hier experimenteer gewijs zelf wel achter. Er zijn alleszins geen gevaren aan verbonden en bovendien heb je het minst last van anderen hun gedachten als je jouw eigen gedachten consequent zuiver en Liefdevol tegenover iedereen houdt. Op die wijze heb ik mijn basis-overtuiging gevormd en daar ketsen de voor ongewenste gedachte-impulsen steevast op af. Test het zelf maar eens uit! Liefs, Succes en Big Smile van me

ja, dat kan. je bent er kennelijk gevoelig voor. je voelt dat aan. niks mis mee. laat het je niet leiden, probeer steeds het onderscheid te maken. wat is van jou, wat van anderen. sterkte.gaat vast lukken.

Nee; dat gaat niet. Ondanks zeer vele claims van mensen die beweren telepatisch te zijn, is er nog nooit een onafhankelijk bewijs geweest dat mensen echt elkaars gedachten kunnen opvangen. Wat wel kan is dat je uit lichaamshouding, gezichtsuitdrukking ed. onbewust een boel meekrijgt van het gevoel dat iemand heeft.

Indien je sterk empatisch bent, is dat wel mogelijk. Maar er spelen natuurlijk meer oorzaken mee. De omstandigheden b.v. het heel goed kennen van de persoon, gezichtsuitdrukkingen enz. Het opvangen van de gedachten van een ander, gebeuren altijd spontaan, ga je er speciaal voor zitten, om te laten zien wat je kan, dan zal het nooit lukken, of het moet toeval zijn. Toegevoegd na 38 minuten: Paranormaal gezien, komt dit regelmatig voor. Ook bij mensen met HPS, is dit een veelvoorkomend verschijnsel en zeker het voelen van negatieve, of positieve gevoelens van de ander is voor deze groep mensen vaak heel vervelenden en soms zelfs sterk belastend.

Nee, dit kan niet. Als jij "plotseling" héél negatief denkt, bijvoorbeeld door te denken dat degene naast jou ineens heel negatief over jou denkt, ligt dat aan jouw eigen hoofd. Dit heeft met jouw onzekerheid te maken. En waarom trek je de conclusie dat je gedachten hoort, als je het alleen in je eigen hoofd hoort, zonder dat je op een of andere manier bevestiging hebt gekregen van de Persoon tot wie de gedacht toebehoren dat de gedachten die je hoort waar zijn? Gedachten zijn het enige wat wij zeker weten als privé kunnen beschouwen. Er is geen bewijs dat gedachten uitgewisseld kunnen worden op een telepatische manier. Het is wel mogelijk, zoals iemand voor mij al had gereageerd, om een indruk te krijgen van iemands stemming, door het observeren van diegenes lichaamstaal, stemgebruik etc. Als je hier toch last van blijft houden, dan zou ik als ik jou was hulp zoeken bij een dokter en het er daar met hem over hebben.

Bronnen:
Ervaring...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100